סלט שעועית אזוקי עם נקטרינות ועשבי תיבול

סלט שעועית אזוקי עם נקטרינות ועשבי תיבול

אוגוסט 25, 2016 מאת:

התארחתי בתכנית המקסימה "המטבחון של קובי" בערוץ האוכל ולימדתי את קובי אריאלי שאוכל טבעוני הוא קודם כל צבעוני וטעים! ואחר כך שהכי כיף להכין סלטי קטניות קלילים עם פירות של קיץ. אין לכם מייבש מזון? ממש לא נורא – ייבשו את הפירות והירקות בתנור או וותרו עליהם והחליפו בפלפלים קלויים וחופן חמוציות מיובשות, למשל.

צילום: ערוץ האוכל

סדנת בישול טבעוני טעים וצבעוני עם אורי שביט

סלט ל 6-8 סועדים

2 כוסות שעועית אזוקי, מושרית במי ברז למשך הלילה
2-3 נקטרינות בשלות, חתוכות לפלחים דקים
פרוסות דקות מיובשות מ-1 נקטרינה (לא חובה)
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 חופן גבעולי כוסברה, קצוצים
1 חופן גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
1 חופן עלי נענע, קצוצים
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ

לרוטב:
1 כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות שמן זית איכותי
1 כפית רכז רימונים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר דמררה

+ מסננים את השעועית ממי ההשרייה ומעבירים לסיר גדול. ממלאים בשפע מים (ללא מלח!) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד שהשעועית רכה אך מוצקה. מסננים ומניחים להצטנן.
+ מעבירים את השעועית לקערה ערבוב גדולה ומוסיפים את יתר חומרי הסלט.
+ בקערית נפרדת מניחים את כל חומרי הרוטב וטורפים היטב לקבלת רוטב אחיד.
+ יוצקים את הרוטב על מרכיבי הסלט ומערבבים היטב (רצוי בידיים!). משהים ל-5 דקות לספיגת טעמים ומגישים.

סלט עדשים שחורות עם תאנים טריות

סלט חומוס, עגבניות ובצלים מקורמלים

Print Friendly

השאר תגובה

טבלאות פינוק של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games