מתכון לעוגה טבעונית. צילום: אורי שביט

מתכון לשבת: עוגת תפוחים מאולתרת

יולי 27, 2013 מאת:

חמותי המקסימה ציידה אותי בערימת תפוחים ושקית של אגוזי מלך שנשארו לה, מה עוד יכולתי לעשות חוץ מלאפות עוגה בלי מתכון?

"תעשי עוגה!", אמרה לי בפשטות האמא של הבנזוג, אחרי שמילאה את ידינו בשלל. פתאום היו באמת הרבה תפוחים וגם אגוזים וגם פגישה רבת משתתפים שמתוכננת לערב, אחד ועוד אחד והבנתי שאני צריכה לחצות מחסום נוסף. לא שאני לא אופה עוגות ולא שלא המצאתי פה ושם מתכונים מתוקים, אבל הסבלנות שלי קצת מתקצרת כשזה מגיע לדקדקנות יתר במטבח. החלטתי לא להישבר ולנסות לאלתר עוגת תפוחים ממה שיש בבית. בדמיינו יכולתי להרגיש אותה קצת ספוגית ולחה, בתבנית פיירקס גדולה שיהיה מספיק לכולם, מנוקדת בקוביות תפוחים עסיסיות. בפועל, אני בטוחה שאפשר היה לדייק קצת יותר את הכמויות, אבל העם דורש מתכון (נוט טו מיי סלף: לא תמיד צריך להעלות תמונה לפייסבוק) ועד הפעם הבאה שאכין אותה, מי יודע כמה זמן יעבור. אז הנה זה, עוגת התפוחים שאלתרתי בשבת בבוקר. נפלאה עוד יותר אחרי חימום קצר ואם תוסיפו לצידה קצפת קוקוס או כדור גלידה טבעונית, בכלל תשחקו אותה.

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה
לא ניסיתי את כל האופציות אבל אני מניחה שניתן לוותר על המעדן ולהוסיף במקומו רסק תפוחים, אפשר בטוח להחליף את שמן הקוקוס (אני השתמשתי בסוג ללא הריח) בשמן צמחי אחר (חמניות, זרעי ענבים) וגם סוגי קמחים שונים אני מאמינה שיתקבלו באהבה. מביאה את המתכון כמו שאני הכנתי אותו.

לתבנית פיירקס 20X30 ס"מ

5 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך שבורים גס

2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
1 כפית הל טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית מלח

2 מעדני "אלפרו" בטעם עוגיות קרמל
3/4 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס סוכר חום בהיר
1 כוס משקה אגוזי לוז (או סויה, אורז, שקדים)
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

+ מחממים תנור ל-170 מעלות.
+ מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והתבלינים.
+ מערבלים במיקסר את המעדנים עם השמן, הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ולסרוגין את הקמח והנוזלים – משקה לוז ומים, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את קוביות התפוחים והאגוזים ומערבבים בכף עץ.
+ יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת היטב ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

עוגת גזר טבעונית
עוגת פרג טבעונית
בראוניז טבעוניים

לא מושלמת, אבל לגמרי שווה. מומלץ לחמם לפני ההגשה

לא מושלמת, אבל לגמרי שווה. מומלץ לחמם לפני ההגשה

Print Friendly

14 תגובות לפוסט

  1. מאת נורית:

    אורי שלום
    בחודשים האחרונים אני נהנית מאוד מהאתר המצויין שלך. תודה. אני מאלה שכן אוהבות לדייק ולכן אני מפנה את תשומת ליבך למילה "חמתי" שמשמעותה: הזעם שלי. ואת כמובן, התכוונת ל:"חמותי" – החמות שלי. כבר נכתבו מלא בדיחות על הקשר בין שתי המילים אבל אני מאלה שזכו בחמות מדהימה ואוהבת, אישה יקרה לליבי שאין שום קשר בינה ובין זעם.
    שוב תודה על אתר מקסים ומפנק
    נורית

  2. מאת עדן:

    יצא מושלם! תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך, כל פעם שאת מעלה מתכון אני עוקבת ומכינה וכל פעם מחדש מקבלת מחמאות! עוגה מצויינת, החלפתי את האלפרו לפי המלצתך לרסק תפחוים, ויצא טעים ממש! ממתינה בקוצר רוח לעוד מתכון 🙂

  3. האם אפשר לקבל את שם החברה של שמן קוקוס ללא ריח?

  4. מאת נילס:

    העוגה האהובה על בן הזוג שלי היא עוגת תפוחים אז רק כדי להרגיש שתרמתי גם אני למאמץ (וכדי שלא אאלץ להגיד "אורי שביט הכינה לך עוגה"), החלפתי את האלפרו ברסק תפוחים, שמתי קמח מלא וכוסמין (ביחס של 2:1 למלא), שמתי סוכר קנים והוספתי גם צימוקים ואוכמניות. העוגה עכשיו בתנור אבל הריח משכר! תודה 🙂

  5. מאת חן:

    הי אורי,

    יש לך הצעה מה יכול להחליף את משקה אגוזי הלוז? תודה..
    וגם, אם אני רוצה להחליף את מדעני האלפרו לרסק תפוחים, איזו כמות של רסק תתאים?
    תודה ושנה טובה…

    • מאת אורי:

      בהחלט, את משקה הלוז אפשר להחליף בכל משקה צמחי אחר – סויה, שקדים, אורז (כל אחד מעט שונה אבל זה לא קריטי). הייתי מחליפה את המעדנים ב 200 גרם רסק תפוחים ואולי מפחיתה קצת גם מהשמן. בהצלחה!

      • מאת חן:

        יצא לי נורא 🙁 לא אפוי. נשאר בתנור כמעט פי שתיים מהזמן, ועדיין..

        • מאת אורי:

          מאד מוזר חן.. במיוחד זמן האפיה – זאת עוגה בחושה והיא נאפית ממש מהר. הכנתי אותה כבר פעמיים, בפעם השניה בתבנית אינגליש שהיא גבוהה יותר ולכן משך האפייה יותר ארוך. ועדיין – אני מנסה לחשוב מה הסיבה

  6. מאת תומר:

    איזו עוגה יצאה לנו!
    הייתי תשוש ולא היה לי כוח להשקיע והתחננו למשהו מתוק. עשית לנו את השבת!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט