מתכון לשבת: עוגת תפוחים מאולתרת

20 תגובות לפוסט

  1. נורית הגיב:

    אורי שלום
    בחודשים האחרונים אני נהנית מאוד מהאתר המצויין שלך. תודה. אני מאלה שכן אוהבות לדייק ולכן אני מפנה את תשומת ליבך למילה "חמתי" שמשמעותה: הזעם שלי. ואת כמובן, התכוונת ל:"חמותי" – החמות שלי. כבר נכתבו מלא בדיחות על הקשר בין שתי המילים אבל אני מאלה שזכו בחמות מדהימה ואוהבת, אישה יקרה לליבי שאין שום קשר בינה ובין זעם.
    שוב תודה על אתר מקסים ומפנק
    נורית

  2. עדן הגיב:

    יצא מושלם! תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך, כל פעם שאת מעלה מתכון אני עוקבת ומכינה וכל פעם מחדש מקבלת מחמאות! עוגה מצויינת, החלפתי את האלפרו לפי המלצתך לרסק תפחוים, ויצא טעים ממש! ממתינה בקוצר רוח לעוד מתכון 🙂

  3. האם אפשר לקבל את שם החברה של שמן קוקוס ללא ריח?

  4. נילס הגיב:

    העוגה האהובה על בן הזוג שלי היא עוגת תפוחים אז רק כדי להרגיש שתרמתי גם אני למאמץ (וכדי שלא אאלץ להגיד "אורי שביט הכינה לך עוגה"), החלפתי את האלפרו ברסק תפוחים, שמתי קמח מלא וכוסמין (ביחס של 2:1 למלא), שמתי סוכר קנים והוספתי גם צימוקים ואוכמניות. העוגה עכשיו בתנור אבל הריח משכר! תודה 🙂

  5. חן הגיב:

    הי אורי,

    יש לך הצעה מה יכול להחליף את משקה אגוזי הלוז? תודה..
    וגם, אם אני רוצה להחליף את מדעני האלפרו לרסק תפוחים, איזו כמות של רסק תתאים?
    תודה ושנה טובה…

    • אורי הגיב:

      בהחלט, את משקה הלוז אפשר להחליף בכל משקה צמחי אחר – סויה, שקדים, אורז (כל אחד מעט שונה אבל זה לא קריטי). הייתי מחליפה את המעדנים ב 200 גרם רסק תפוחים ואולי מפחיתה קצת גם מהשמן. בהצלחה!

      • חן הגיב:

        יצא לי נורא 🙁 לא אפוי. נשאר בתנור כמעט פי שתיים מהזמן, ועדיין..

        • אורי הגיב:

          מאד מוזר חן.. במיוחד זמן האפיה – זאת עוגה בחושה והיא נאפית ממש מהר. הכנתי אותה כבר פעמיים, בפעם השניה בתבנית אינגליש שהיא גבוהה יותר ולכן משך האפייה יותר ארוך. ועדיין – אני מנסה לחשוב מה הסיבה

          • חן הגיב:

            אני חושבת שהבעיה היתה הרסק שהחלפתי עם האלפרו.

  6. תומר הגיב:

    איזו עוגה יצאה לנו!
    הייתי תשוש ולא היה לי כוח להשקיע והתחננו למשהו מתוק. עשית לנו את השבת!

  7. עדן הגיב:

    במה אפשר להחליף את שמן הקוקוס?
    אולי קרם קוקוס? שמן קנולה? מרגרינה?

    • אורי הגיב:

      היי, עדיף לדעתי להחליף בשמן חמניות או מקביל לו. אפשר גם במרגרינה אם כי אני פחות ממליצה עליה באופן כללי. קרם קוקוס לא יתאים.

  8. גד הגיב:

    מנסיון, אפשר פשוט לערבב בקערה עם כף את כל היבשים, להוסיף פנימה את הרטובים ולהמשיך לערבב. בקיצור, לא רואה סיבה ללכלך את המיקסר.

    • אורי שביט הגיב:

      זה נכון, הוספתי על כך הערה בגוף המתכון. מה שכן, העוגה תהיה אוורירית יותר אם החומרים הרטובים יוקצפו/יעורבלו במידת מה.

  9. נעמה הגיב:

    את הקמח לבן ניתן להחליף בכוסמין לבן?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |