מתוק, נימוח ומפתה. פאי משמשים אישי

פאי משמשים עם קרם שקדים לימוני

יולי 20, 2013 מאת:

קבלו את הקומבינציה הפרטית שלי להכנת פאי פירות מושחת, שכמובן יקבל באהבה גם פירות קיץ אחרים כמו נקטרינות ושזיפים, אחרי שהמשמשים ייעלמו מהשווקים.

חומרים לתבנית טארט 22 ס"מ או ל-4 תבניות אישיות

לבצק פריך:
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות סוכר (רצוי סוכר קנים בהיר)
קורט מלח
1/3 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס שמן צמחי אחר (זרעי ענבים, קנולה, חמניות וכד')
2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר

לקרם שקדים:
3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
5 כפות קמח שקדים
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות אבקת סוכר
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ מ-1/2 לימון
1/4-1/2 כפית הל טחון

למשמשים:
8-10 משמשים בשלים, חצויים ומגולענים (או נקטרינות, שזיפים וכדומה)
2 כפות סוכר
2-3 עלי מרווה קצוצים (לא חובה)
1/2 פלפל צ'ילי יבש קצוץ, ללא גרעינים (לא חובה)

4-6 כפות קונפיטורת פרי איכותית (אוכמניות, פטל, תות וכד')

להגשה: פרוסות שקדים קלויות

מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, קמח השקדים, הסוכר והמלח ומוודאים שאין בהם גושים. מוסיפים את השמנים ואת רסק התפוחים ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה, סמיכה ולחה (לא בצק קשיח).
+ מרפדים תחתית ושוליים של תבנית טארט או כמה תבניות טארטלט בבצק ומשטחים באמצעות האצבעות, כך שתיווצר שכבת בצק אחידה בעובי כ-1/2 ס"מ. מכניסים את התבניות למקרר למשך 1/2 שעה.
מכינים את הקרם: מערבבים היטב את כל החומרים, עד לקבלת קרם אחיד. שומרים במקרר.
+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
מכינים את המשמשים: מניחים את חצאי המשמשים בקערה. מפזרים מעליהם 2 כפות סוכר ואם רוצים מוסיפים קרעי מרווה ופיסות צ'ילי יבש. "לשים" את המשמשים בעדינות במשך כ-5 דקות בכפות ידיים פתוחות (לא למחוץ אותם!), עד שהסוכר מתמוסס והמשמשים מפרישים עסיס ומתרככים מעט. מסדרים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור במשך 5-10 דקות, עד שהם מתרככים ושוליהם משחימים מעט.
+ מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
אופים את הקלתיות: מוציאים את התבניות עם הבצק מהמקרר ומכינים אותן ל"אפייה עיוורת": מניחים על הקלתית נייר אפייה ועליו מפזרים למשל שעועית, שמהווה משקולת כדי שהבצק לא יתנפח. אופים במשך כ-10 דקות, עד שהשוליים מזהיבים והתחתית כמעט אפויה (אם היא רכה מדי, אפשר להסיר את המשקולת ולאפות 2-3 דקות נוספות).
מרכיבים את הפאי ואופים: מורחים ריבה בשכבה דקה למדי על גבי הקלתית, עליה משטחים את קרם השקדים ועליו מסדרים את חצאי המשמשים הצלויים. אם הצטבר סירופ בתבנית שלהם, אפשר לצקת גם אותו. מחזירים לתנור ואופים 8-10 דקות נוספות. מוציאים ומניחים להצטנן ולהתייצב. מפזרים פרוסות שקדים ומגישים.

מתוק, נימוח ומפתה. פאי משמשים אישי

מתוק, נימוח ומפתה. פאי משמשים אישי

Print Friendly

15 תגובות לפוסט

  1. מאת לירון:

    אני ממש לא ששה לקנות קונפיטורה הבייתה האם יש דרך להכין ללא זה?

  2. מאת לירון:

    לאחר כישלון במציאת משמשים תהיתי אם אפשר להכין גם מנקטרינות או אפרסקים

  3. מאת דניאל:

    במה ניתן להחליף את רסק התפוחים בבצק הפאי?

    • מאת אורי:

      קצת קשה להחליף אותו מכיוון שהוא מחליף את הביצה. אפשר לנסות עם מחמאה אם את/ה מעדיפ/ה.

  4. מאת נעמי:

    ואו.
    הכנתי את הפאי עם כמה שינויים (אני יודעת, זה לא כבר אותו המתכון וכו' וכו' אבל יצא כ"כ טעים שנראה לי שווה לכתוב כאן :))
    בלית ברירה השתמשתי בקמח מלא, ובמקום חצי שמן קוקוס/חצי שמן אחר, השתמשתי ברק שמן קוקוס (אז 2/3 כוס שמן קוקוס). בדרך כלל אני לא כל כך אוהבת את הטעם לוואי הזה אבל כאן זה השתלב מצוין. שמתי את הבצק במקפיא ל10 דקות במקום במקרר לחצי שעה, כדי לזרז עניינים כי כבר היה מאוחר.
    והשינוי הכי גדול, אך מוצלח ביותר – תותים (חצויים ולא קלויים כמו עם המשמש). זה גם יפהיפה וגם מאוד טעים (כמובן עם קונפיטורת תותים במקום משמש).

    פאי ממש ממש טעים. מומלץ!

  5. מאת רואי:

    הי,
    האם הקרם יוצא יציב מספיק, או שעדיף להוסיף שבבי אגר? ואם כן כמה לדעתך?

  6. מאת תמר:

    בכמה להכפיל את החומרים בשביל תבנית בקוטר 26? תודה!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט