סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו

אפריל 11, 2014 מאת:

בינינו, אין שום בעיה להשתמש בלבבות ארטישוק קפואים ומופשרים. ואם רוצים אפשר לטחון יחד את כל המרכיבים ולקבל ממרח טעים ולא שגרתי.

6-8 ארטישוקים צעירים או –
400 גרם (חבילה) תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות
חופן אגוזי קשיו לא קלויים, שבורים גס
1/4 צרור ארוגולה קצוצה גס
מיץ וקליפה מגורדת מ 1/2 לימון
שמן זית איכותי
מלח גס ים, פלפל שחור גרוס טרי

+ אם משתמשים בארטישוקים טריים: מרתיחים מים עם מיץ מחצי לימון (אפשר להשאיר בפנים גם את הקליפה). חותכים את עלי הארטישוק מסביב לפרח וחושפים את הלב. מחלצים את הקוצים הקטנים ומניחים את הלב המנוקה בתוך המים הרותחים. ממשיכים כך עם יתר הארטישוקים ומניחים להתבשל במי הלימון 5-10 דקות נוספו, עד שהלבבות מתרככים מעט.
+ את הלבבות המופשרים אין צורך לבשל כלל.
+ פורסים את הלבבות לפרוסות דקות, מניחים בקערת ערבוב, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים היטב כך שכל הפרוסות יהיו עטופות בלימון.
+ מוסיפים את עלי הארוגולה, הקשיו, שמן זית, מלח ופלפל ואת קליפת הלימון המגורדת. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים מיד.

סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

Print Friendly

תגובה אחת לפוסט

  1. מאת danit:

    סלט מעולה מעולה
    הכנתי אותו עם תחתיות קפואות וזה היה נהדר 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט