אוי, קוביות החלבה! עם ההדרים! והאבוקדו! איזה סלט נהדר

סלט אבוקדו, הדרים, חלבה ואגוזים

ינואר 12, 2013 מאת:
[Total: 0    Average: 0/5]

דנה מלמד

חשבתם שאתם כבר יודעים הכל על סלטים? גם אני. אבל אז דנה הגיעה עם הסלט המעלף הזה, שבהתחלה נשמע לי קצת כמו קינוח ובסוף לא יכולתי להוריד ממנו את הכף.

חומרים ל-4 סועדים

4 פלחים של פומלה, מופרדים לגושים ללא הקרום הלבן וללא גרעינים
1 תפוז מפולט (רק התוכן של הפלחים, ללא הקרום הלבן וללא גרעינים)
2 אבוקדו קלופים וחתוכים לקוביות
חופן אגוזי לוז קלויים (אפשר גם פיסטוקים, קשיו, פקאנים או כל אגוז אחר שאוהבים)
30 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב:
1 כף מיץ לימון
1 כף מיץ תפוז
1 כפית סירופ אגבה (אפשר להחליף בסילאן או מייפל)
2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס

+ מערבבים בכוס את חומרי הרוטב.
+ מניחים בקערה את מרכיבי הסלט, יוצקים עליהם את הרוטב, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.

טעים, מתוק, מפתיע. סלט אבוקדו והדרים

טעים, מתוק, מפתיע. סלט אבוקדו והדרים

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. מאת noa:

    הי אורי,
    כבר כמה חודשים אני זוממת להכין את הסלט הזה ואתמול סוף סוף הכנתי (וגם את הסלט כרובית-מנגולד שלך שהיה מאוד טעים) ויצא מעולה!
    באמת הוא להיט מטורף
    כל פעם שאני כותבת פה יוצא שאני מודה לך
    אז הנה שוב תודה רבה רבה
    את אדירה!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
מיזם ישראלי לבשר עוף מתורבת
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

הטיפים שלי בערוץ האוכל: כך מכינים פיצה טבעונית הטיפים שלי בערוץ האוכל: כך מכינים פיצה טבעונית


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט