טבעוניות נהנות יותר - בלוג מתכונים טבעוניים

דנה מלמד

חשבתם שאתם כבר יודעים הכל על סלטים? גם אני. אבל אז דנה הגיעה עם הסלט המעלף הזה, שבהתחלה נשמע לי קצת כמו קינוח ובסוף לא יכולתי להוריד ממנו את הכף.

חומרים ל-4 סועדים

4 פלחים של פומלה, מופרדים לגושים ללא הקרום הלבן וללא גרעינים
1 תפוז מפולט (רק התוכן של הפלחים, ללא הקרום הלבן וללא גרעינים)
2 אבוקדו קלופים וחתוכים לקוביות
חופן אגוזי לוז קלויים (אפשר גם פיסטוקים, קשיו, פקאנים או כל אגוז אחר שאוהבים)
30 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות

לרוטב:
1 כף מיץ לימון
1 כף מיץ תפוז
1 כפית סירופ אגבה (אפשר להחליף בסילאן או מייפל)
2 כפות שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס

+ מערבבים בכוס את חומרי הרוטב.
+ מניחים בקערה את מרכיבי הסלט, יוצקים עליהם את הרוטב, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.

טעים, מתוק, מפתיע. סלט אבוקדו והדרים

טעים, מתוק, מפתיע. סלט אבוקדו והדרים

Print Friendly
אורי בתאריך 2013 / 01 / 12

2 תגובות so far.

  1. מאת noa:

    הי אורי,
    כבר כמה חודשים אני זוממת להכין את הסלט הזה ואתמול סוף סוף הכנתי (וגם את הסלט כרובית-מנגולד שלך שהיה מאוד טעים) ויצא מעולה!
    באמת הוא להיט מטורף
    כל פעם שאני כותבת פה יוצא שאני מודה לך
    אז הנה שוב תודה רבה רבה
    את אדירה!

השאר תגובה


:wink: :twisted: :roll: :oops: :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :?: :-| :-x :-o :-P :-D :-? :) :( :!: 8-O 8)

 

אם יש לזניה, מזמינים לזניה. צילום: טל יגר

טבעונים בחו"ל: אוכלים בבודפשט

טל יגר קפץ לבודפשט עם 8 חברים אוכלי-כל ושרד כדי לספר מה טבעונים אוכלים בבירה…

שוקלת לקנות מכונת גלידה. קרמבל תאנים עם סורבה אמרטו

תאנים צלויות עם קראמבל פריך וסורבה שקדים

תנו לי תאנה בשלה ועסיסית לקינוח, ואני מרוצה. תנו לי אותה צלויה עם פירורי בצק…

הבו לי אותה בתור כרית ושמיכה! הלזניה הטבעונית של רועי סופר

לזניה ארטישוק ובצלים מקורמלים

את העסיסיות הנפלאה יספקו כאן בצלים מקורמלים ואת הטעם – ארטישוקים איטלקיים, שכבר הפכו לכוכבים…

מתוך התפריט: פיצה דלעת וזוקיני

פיצה של דלעת יפאנית, זוקיני מוחמצים וקרם פיסטוק

אם עוד הייתם צריכים הוכחה שפיצה בלי גבינה יכולה להיות עשירה ומענגת, הרי היא…

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

חיתוכיות אגוזים, מייפל ושוקולד

תקראו לזה ממתק, חטיף או קינוח – קשה להתנגד לשילוב הנפלא של אגוזים ושוקולד, במיוחד…

שילוב טעמים אגוזי ועונתי נפלא. בטטה במילוי חמאת לוז

מיני-בטטות צלויות בחמאת אגוזי לוז, זוקיני ושום ירוק

מכינים חמאת אגוזים ביתית וירוקה, שתמלא את בטנה של הבטטה…

סלט לא שגרתי שיכול להפוך גם לממרח לימוני נהדר. נסו זאת בבית!

סלט לבבות ארטישוק, ארוגולה וקשיו

סלט מרענן וטעים שאפשר בקלות להפוך לממרח לא שגרתי בטעמים…

לא רק בפסח - ממרח עדשים שחורות קלאסי וממכר

ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל

שילוב טעמים שבאופן מסוים מזכיר את אלה של הכבד הקצוץ שכבר נפרדתי ממנו, אבל מדובר…

סדנת בישול תאילנדית. צילום: עדי עליה

תאילנד טבעונית: סדנת בישול עם עדי עליה ואורי שביט

סדנת בישול תאי טבעוני עם עדי עליה ואורי…

נותנים אגוזים למי שאוהב גם שוקולד. זהירות, קשה להפסיק לאכול את הממתק הזה!

לפצח את פסח: מלאו כיסיי באגוזים

פסח הוא רק תירוץ להכין שלל מתכונים טבעוניים מלאים…