תני לי עוד מהאדום-האדום הזה! וגם את הצלחת הביתה!

מרק סלק ותפוחי אדמה

ינואר 11, 2013 מאת:

מרק של חברתי אורלי – שילוב של סלק, קימל וחומץ בלסמי מייצר עומק טעמים לא שגרתי. מרק שלא מחכה למזג האוויר, שמזג האוויר יחכה לו.

טיפ-אורלי

  • המרק יהיה נהדר גם למחרת.
  • אפשר להגיש אותו קר או חם.
  • מגישים עם אורז לבן? הכינו אותו מאורז עגול, שטפו ויבשו אותו בשמש (כן!) לפני הבישול, ואל תשכחו טיפת שמן. אורז מושלם – מובטח.

חומרים ל 4-6 מנות

1 סלק בינוני מקולף חתוך לחתיכות בינוניות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לשמיניות
1 כף זרעי קימל, שבורים
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום שבורות
1 כף חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ מחממים בסיר מעט שמן זית ומאדים את הבצל והשום כ-5 דקות, עד שהבצל מתחיל להפוך שקוף. מוסיפים את זרעי הקימל, הסלק ותפוחי האדמה ומאדים עם החומץ והלימון כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים מים (בערך 3 כוסות), מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה נוספת. מגישים עם אורז לבן.

תני לי עוד מהאדום-האדום הזה! וגם את הצלחת הביתה!

תני לי עוד מהאדום-האדום הזה! וגם את הצלחת הביתה!

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט