עדשים, קשיו, סילאן ותאנים. שנה עסיסית!

סלט עדשים שחורות עם תאנים טריות וקשיו מקורמל

ספטמבר 19, 2014 מאת:

השילוב בין קטניות לפירות טריים הוא אחד האהובים עלי (ניסיתם להכין סלט שעועית אדומה ומנגו? או לשלב עדשים ירוקות וענבים אדומים?) וגם דרך נפלאה לשלב אותן בתזונה כשמזג האוויר הלוהט מרחיק אותנו מכל מחשבה על קדרות מהבילות.

350 גרם (כ-2 כוסות) עדשים שחורות
1 בצל גדול, חצוי ופרוס דק
100 גרם קשיו טבעי
2 כפות סילאן ללא סוכר
2 כפות מים
10 תאנים בשלות ומוצקות, חתוכות לרבעים
חופן עלי בזיליקום קטנים וטריים
שמן זית

לתיבול:
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות רכז רימונים
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

+ מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים (ללא מלח), במשך 30-40 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות (כדאי לבדוק במהלך הבישול). מסננים ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר.
+ מקרמלים את הקשיו: מחממים במחבת את הסילאן והמים במשך כחצי דקה לבעבוע קל, ומוסיפים את אגוזי הקשיו. מנענעים את המחבת כך שהאגוזים ייעטפו בקרמל וממשיכים לטגן תוך כדי נענוע עוד 2-3 דקות מעל להבה גבוהה. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת. מניחים להצטנן.
+ מטגנים את הבצל: מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את רצועות הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהן מתרככות ומשחימות מעט.
+ מרכיבים את הסלט: מניחים את העדשים המבושלות בקערה. מוסיפים את הבצל והקשיו המקורמל. מערבבים את חומרים התיבול, יוצקים על העדשים ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את עלי הבזיליקום ורבעי התאנים ומגישים.

עדשים, קשיו, סילאן ותאנים. שנה עסיסית!

עדשים, קשיו, סילאן ותאנים. שנה עסיסית!

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. מאת הילה:

    היי אורי, המתכון נראה מקסים וארצה להכינו בחג אך לא בטוחה שאמצא תאנים טובות מספיק בשוק. במידה ולא – יש לך רעיון לפרי או משהו חלופי במקומן?
    תודה מראש 🙂

    • מאת אורי:

      היי, אמורות להיות עדיין תאנים טובות אבל אם לא תמצאי – ענבים ירוקים-אדומים וחצויים יכולים להיות תחליף נפלא.

  2. מאת תמר:

    הי, אני החלפתי את התאנים בגרגרי רימון ויצא מושלם. תודה!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט