IMG_7010

סירות עלי פילו במילוי פירות מקורמלים עם גלידת חלבה-בננה ורוטב שוקולד

אוקטובר 14, 2012 מאת:

עד לפני שנה אם הייתי שומעת את צירוף המילים "קינוח פרווה" הייתי לא סתם מעקמת את האף, הייתי ממש מזדעזעת. היום, אחרי שנה של ניסיונות, טעימות והתענגות על כל מיני סוגים של מתוקים שאין בהם טיפת חלב – אני מבינה כמה טעיתי. קשה להאשים אותי, מכיוון שגם היום רוב הקינוחים שתתקלו בהם יכילו מרגרינה, קצפות צמחיות ושאר זוועות. הקינוח הזה נשמע מורכב אבל הוא פשוט פשוט להכנה והתוצאה – מרהיבה, טעימה ומושחתת. אפשר וכדאי להכין גם גרסאות אחרות – למשל גרסה טרופית עם מנגו ואננס.

חומרים ל-6 מנות

1 חבילה עלי פילו (יישאר לכם לא מעט, אבל אי אפשר לקנות פחות מזה)
שמן קוקוס להברשה

לפירות המקורמלים:
2 שזיפים בשלים אך מוצקים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1 נקטרינה בשלה אך מוצקה, מגולענת וחתוכה לקוביות קטנות
1 אפרסק בשל אך מוצק, מגולען וחתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות סילאן
1 כף שמן קוקוס

לגלידה:
5-6 בננות פרוסות וקפואות
10-12 כפות טחינה גולמית
2-3 כפות סילאן

לקרם שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר איכותי (פרווה)
מעט "חלב" סויה/אורז/קוקוס

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את סירות הפילו: חותכים את ערימת דפי הפילו לרבעים. מפרידים רבע מהחבילה ואת היתר מכסים במגבת לחה, על מנת שעלי הפילו לא יתייבשו וישברו. מברישים ריבוע בצק אחד בשמן קוקוס ומניחים עליו ריבוע נוסף באופן לא חופף, מברישים גם אותו ומניחים ריבוע נוסף וכך ממשיכים להבריש ולהניח עד שיש לנו ארבעה ריבועי בצק מוברשים ומונחים זה על זה באופן לא לגמרי חופף. יוצרים מהעלים צורת סירה או קערית ומניחים בתבנית צרה (אפשר אינגליש למשל או תבנית שקעים של מאפינס) כדי שהסירה תשמור על צורתה. ממשיכים כך עד שמתקבלות 6 סירות. אופים 5-10 דקות, עד שהבצק נעשה פריך ושחום וצורתו מתייצבת.
מקרמלים את הפירות: מחממים במחבת שמן קוקוס וסילאן. מוסיפים את הפירות ומקפיצים-מערבבים בעדינות 2-3 דקות עד שהפירות נעטפים בסילאן ומתרככים מעט.
מכינים את הגלידה: טוחנים במעבד מזון את הבננות הקפואות עם הטחינה והסילאן, עד שמתקבלת גלידה חלקה, סמיכה ו"מסטיקית". אם לא מגישים מיד ניתן להעביר לכלי אטום, להקפיא ולהוציא מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה, לריכוך קל.
מכינים את הקרם: ממיסים בסיר קטן את השוקולד המריר עם מעט "חלב" לפי טעמכם (הטעם כמעט לא מורגש בכמות כזאת), עד שמתקבל קרם חלק, סמיך ונוזלי (נזהרים שהשוקולד לא ייחרך).
מרכיבים את המנה ומגישים: מחממים שוב את התנור (אם הכנתם את הסירות לפני הארוחה, שומרים עליהם בתבנית ומכסים רק אחרי שהתקררו לגמרי, כדי לשמור על הפריכות). ממלאים את סירות הבצק בפירות המקורמלים ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד שהמאפה מתחמם והפירות משחימים מעט. מוציאים ומניחים על צלחת הגשה. לצד כל סירת בצק מניחים כדור גלידה ומעטרים בקרם שוקולד חם.

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. מאת טבעונית נטולת כשרון קולינרי:

    היי,

    לשמן הקוקוס יש טעם מאוד דומיננטי, יש אלטרנטיבות?

    • מאת אורי:

      היי, אני משתמשת בשמן קוקוס של חברת sun line שהוא מאד עדין. אפשר להשתמש בשמן נייטרלי אחר (לא זית)

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט