באו סלק עם סטייק כרובית באניס, פסטו עשבים ופטריות מוקפצות

מרץ 18, 2012 מאת:

מאת אורן לוקסנבורג

אורן שלף את הרעיון לפרוס כרובית בדיוק אחרי שגם אני הגיתי בו (אבל במחשבה להכניס פרוסות כרובית לתנור עם טחינה, "סינייה" סטייל. גם זה יגיע). הפריכות הנגיסה של הירק הפרחחי הזה מתלבשת בול על הלחמניות הרכות והנימוחות. עוד בינגו.

10 לחמניות באו סלק (ראו מתכון)

לסטייק כרובית:
1 ראש כרובית בינוני, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ
1 כף שמן סויה

למשרה:
1/2 כוס סויה
1/4 כוס חומץ
2 כפות סוכר חום
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
2 כוכבי אניס
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

לפסטו עשבים:
1 כוס עלי נענע מופרדים
1 כוס עלי כוסברה מופרדים
1 כוס עלי בזיליקום מופרדים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח
4 כפות שקדים מולבנים

לפטריות:
1 חבילה פטריות ירדן מופרדות
1 חבילה פטריות שיטאקי טריות פרוסות (אפשר להחליף בפורטובלו אם לא מוצאים)
2 שיני שום קצוצות דק
1 כף סויה
2 כפות שמן סויה

משרים את הכרובית: מחממים בסיר את כל מרכיבי המשרה ומערבבים עד שהסוכר נמס.
+ מניחים את פרוסות הכרובית בתבנית ויוצקים עליהן את המשרה. מניחים למשך שעתיים לספיגת טעמים ומידי פעם הופכים את הפרוסות.
מכינים פסטו עשבים: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
מכינים את הפטריות: מחממים שמן במחבת עד שהוא מתחיל להעלות עשן. מוסיפים את הפטריות ומטגנים משני הצדדים, עד שהם משחימות. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים יחד כדקה נוספת. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
צולים את הכרובית: מחממים שמן סויה במחבת כבדה. צורבים את הכרובית כ-2 דקות מכל צד, עד שהיא מתרככת מעט ומשחימה.
מרכיבים את הלחמניות: חוצים את הלחמניות לרוחבן. מורחים כל לחמנייה בכפית מהפסטו, מניחים "סטייק" כרובית ועליה כף מהפטריות המוקפצות. מניחים כפית נוספת מהפסטו, מכסים בחצי השני של הלחמנייה ומגישים.

Print Friendly

השאר תגובה

טחינה גולמית מעודנת של בארכה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט