צילום: אורי שביט

קציצות חומוס ומנגולד ברוטב סלק ועגבניות

מרץ 17, 2013 מאת:


חשוב לשמור על העסיסיות של תערובת הקציצות ולא לחשוש מהתפרקות – העמילנים שבקטניות הם כנראה הדבק החזק ביותר של הטבע. אל תתקמצנו על התיבול של התערובת, פנקו אותה בהל ובפלפל שחור בנדיבות.

חומרים לכ-25 קציצות

לקציצות:
250-300 גרם גרגירי חומוס, מושרים לפחות 12 שעות במי ברז
3-4 גבעולי מנגולד, שטופים וקצוצים גס
1-2 שיני שום
קליפה מגורדת מלימון אחד
מיץ טרי מלימון אחד
1-2 כפיות הל טחון
2-3 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

שמן צמחי לטיגון (שמן זית, שמן חמניות, שמן זרעי ענבים)

לרוטב:
2 סלקים גדולים, קלופים ומגורדים גס
3 עגבניות בינוניות בשלות וחתוכות גס (רצוי לקלוף, לא חובה)
חופן גדול של עגבניות שרי (רצוי תמר), חצויות
צרור עלי בק צ'וי (או מנגולד או תרד טורקי), קצוצים גס עם הגבעולים
1 בצל סגול, קצוץ
4-5 שיני שום, פרוסות
4-5 עלי מרווה טריים
חופן נענע טריה
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף רכז רימונים
1 כף מיץ לימון
1-2 כפיות קליפת תפוז מגורדת
1-2 כפיות קליפת לימון מגורדת
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
1-2 כוסות מים

מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל והשום עם עלי המרווה במשך כ-5 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הסלק, העגבניות ועלי הבק צ'וי וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
+ מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את החומץ, רכז הרימונים, הנענע, קליפות התפוז והלימון ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהירקות מתבשלים והטעמים מתאחדים. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
מכינים את הקציצות: מסננים את גרגירי החומוס ממי ההשרייה ומכניסים למעבד מזון עם שיני השום וחצי מכמות המנגולד הקצוץ. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לקערת ערבוב.
+ מוסיפים לעיסת החומוס את שארית המנגולד הקצוץ וקליפת הלימון המגורדת ומתבלים בהל, מלח והרבה פלפל שחור גרוס. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מחממים שמן במחבת רחבה. יוצרים קציצות מעיסת החומוס ומטגנים קלות, 1-2 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות מעט. מעבירים את הקציצות לרוטב וממשיכים לבשל אותן ברוטב כ-5 דקות נוספות, עד שהן מתבשלות וסופגות טעמים. מגישים על אורז לבן או מלא.

הטוענות לכתר. נגיסות ועסיסיות כמו קובה

הטוענות לכתר. נגיסות ועסיסיות כמו קובה

Print Friendly

10 תגובות לפוסט

  1. מאת יעל:

    זה כל כך טעים, אבל הן התפרקו לי כשבישלתי עם הרוטב. נראה לי שכדאי להוסיף לעיסה פרורי לחם

    • מאת אורי:

      היי יעל, יכול להיות שלא טחנת מספיק? אצלי לא התפרקו (אולי קצת בבישול חוזר), אבל אם העיסה לא יציבה ברור שאפשר להוסיף, עדיף אפילו קמח.

  2. מאת ליאור:

    טעים, ארומטי ומיוחד. תודה!

  3. מאת נעה:

    היי אורי,
    הכנתי את הקציצות לסעודת החג, יצאו נפלאות! הקציצות מעולות כמו שהן אחרי הטיגון, אבל עם הרוטב זה בכלל הופך למשהו מיוחד. הוא עשיר מאוד ומלא טעמים. נראה לי שיהיה טעים גם לעשות עליו וריאציית מרק. המשפחה שלי (הצמחונית/טבעונית ברובה) ממש התלהבה.
    תודה רבה!

  4. מאת טל:

    הכנתי את הקציצות בעבר והן יצאו נפלאות… פתאום אני תוהה – במידה ויש לי גרגרי חומוס קפואים זה גם אמור לעבוד, נכון?

    • מאת אורי:

      לצערי זה לא יכול לעבוד עם חומוס קפוא מכיוון שהוא מבושל – אנחנו צריכים חומוס שעבר רק השרייה כדי שהקציצות ייתפסו.

  5. מאת בר:

    הי אורי,
    המתכון נראה מעולה!
    2 שאלות קטנות – האם ניתן לוותר על טיגון הקציצות לפני הבישול ברוטב? הטיגון מהותי?
    והאם ניתן לוותר על הוספת שמן הזית לבלילת הקציצות? האם ניתן לשים משהו אחר במקום שמן?
    תודה מראש

    • מאת אורי:

      היי, אפשר לוותר על הטיגון אבל לא על פעולה הסגירה – אפשר במקום לטגן לאפות בתנור 200 מעלות כמה דקות מכל צד. לגבי הוספת השמן לבלילה – ניתן לוותר.

  6. מאת רעות:

    האם אפשר להכין את הקציצות עם מיקסר, במידה ואין מעבד מזון?

    • מאת אורי:

      אני מניחה שאת מתכוונת לבלנדר? עקרונית אפשר לנסות אבל זה יהיה יותר קשה כי זה מכשיר שזקוק לנוזלים. אבל היו כבר כאלה שהצליחו להכין קציצות גם עם בלנדר מוט. זה פשוט יקח יותר זמן ומאמץ לעזור למכשיר לטחון את התערובת.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט