טראפלס טבעוניים במילוי מרציפן

מרץ 26, 2012 מאת:

מורן שוקולד

אם לא תחסלו אותם מיד (אין הרבה סיכוי), אפשר לאחסן את הטראפלס בקופסא אטומה במקפיא עד 3 חודשים. אם לא בא לכם להתעסק במרציפן (כדאי!) אפשר למלא את הטראפלס באגוזי לוז קלויים או בשקדים או פשוט לאכול אותם ככה סתם. מתעצלים ממש? מורן תשמח לשלוח לכם טראפלס כאלה בדיוק אם תזמינו אותם ממנה מראש.

חומרים לכ-40 כדורי שוקולד

לטראפלס:
200 גרם שוקולד מריר 60% פרווה
200 גרם חלב סויה וניל (או חלב סויה רגיל עם 1/4 כפית גרגירי וניל)

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר פרווה
70 גרם קקאו באיכות גבוהה 22-24%

למרציפן:
120 גרם שקדים טחונים
80 גרם אבקת סוכר
מיץ מרבע לימון
3-4 כפות מים

+ מכינים גנאש לילה לפני ההכנה: קוצצים גס את השוקולד המריר ומניחים בקערה עמידה לחום. מוזגים לקלחת את חלב הסויה ומביאים לסף רתיחה. שופכים את החלב על השוקולד הקצוץ שבקערה, ומחכים דקה עד שהשוקולד יימס. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
+ מעבירים את הגנאש לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 1 מ"מ ומכניסים ללילה למקרר (מי שלא רוצה להתעסק עם שקיות זילוף יכול להשאיר את הגנאש בקערה. כדאי לערבב מדי פעם).
מכינים את המרציפן: מעבדים את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים במעבד מזון או במיקסר באמצעות וו לישה. מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון והמים (לא חייבים להשתמש בכל הכמות) וממשיכים לעבד כדקה, רק עד אשר התערובת מתגבשת למרקם של בצק (עיבוד יתר יגרום לשומן להיפרד מהשקדים והתערובת תתפרק).
+ מגלגלים כדורוני מרציפן קטנים (בגודל אגוז לוז), מניחים על גבי תבנית ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.
+ מוציאים את שקית הזילוף עם הגנאש מהמקרר וממתינים שהגנאש יתרכך מעט (קרוב לטמפרטורת החדר). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים עיגולים קטנים (אם השארתם את התערובת בקערה, זה הזמן ליצור כדורונים באמצעות 2 כפיות). מגלגלים בידיים את הגנאש לכדורונים חלקים ומכניסים ל-10 דקות למקרר, להתגבשות.
+ משטחים כל כדורון גנאש למעין "פיתה" עם גומחה בלחיצת אגודל. מניחים על כל "פיתה" כדורון מרציפן, סוגרים סביבו בגנאש ומגלגלים מחדש לטראפלס ממולאים. מכניסים את הטראפלס למקפיא ל-15 דקות.
+ ממיסים בעדינות את השוקולד על ביין מארי (באידוי מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרוגל (בכלי פלסטיק, בשלבים של 20 שניות וערבוב בין פעם לפעם, לא יישרף).
+ ממלאים צלחת מעט עמוקה באבקת קקאו.
+ מוציאים את הטראפלס מהמקפיא. טובלים כל כדורון בשוקולד המומס, מנערים את השאריות חזרה לקערה, מניחים בצלחת הקקאו ומגלגלים בקקאו באמצעות טלטול הצלחת. מוציאים את הטראפל מהקקאו אחרי שציפוי השוקולד התקשה, אוכלים מיד או מאחסנים בקופסא אטומה במקרר.

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. אסנת הגיב:

    היי.
    אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב אחר? אורז-שקדים? קוקוס?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games