גליל שוקולד אגוזי-תפוזי

אפריל 1, 2015 מאת:

גם קינוח אפשר ורצוי לפרוס לעיני הסועדים והפעם, נקניק השוקולד האהוב בגרסה משודרגת עם אגוזים, חמוציות ותפוזים.

150 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
3 כפות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)
2 כפות (כ-50 גרם) שמן קוקוס
100 גרם (1 כוס) שברי שקדים
50 גרם (1/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים
50 גרם (1/3 כוס) חמוציות מיובשות, קצוצות
1 כף ברנדי או ליקר תפוזים
קליפה מגורדת מ-1/2 תפוז

+ מניחים בקערת ערבוב את השקדים, אגוזי המלך והחמוציות.
+ ממיסים בקערה מעל מים רותחים (בן מארי) או במיקרו את השוקולד עם חלב השקדים ושמן קוקוס עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים לקערה עם השקדים.
שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו. נקניק שוקולד משודרג
שילוב שאי אפשר לעמוד בפניו. נקניק שוקולד משודרג
+ מוסיפים ברנדי וקליפת תפוז ומערבבים היטב. מאחסנים במקפיא למשך כ-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.
+ פורסים על משטח העבודה יריעה של ניילון נצמד. מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא ומניחים על הניילון. אם התערובת קשה מדי לעבודה, ממתינים כמה דקות לריכוך.
+ יוצרים מהתערובת המגובשת צורת גליל דחוס ועוטפים בניילון הנצמד. מגלגלים כך שיתקבל גליל אחיד. מחזירים למקפיא למשך כשעתיים.
+ מוציאים כ-15 דקות לפני ההגשה ופורסים. אחרי ההקפאה הראשונית ניתן לאחסן במקרר.

כל מה שטוב מסתתר בפנים. מוציאים ופורסים לעיני האורחים

כל מה שטוב מסתתר בפנים. מוציאים ופורסים לעיני האורחים

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מריאנה הגיב:

    היי אורית..
    הייתי מעוניינת לדעת בבקשה אם אוכל לוותר על הכף ברנדי\ליקר ולהחליפם בנוזל אחר? ואם בבמידה ואפשרי בכלל לוותר עליהם עליי להוסיף מצרכים נוספים לתערובת או להמשיך עם המתכון בלעדיהם כרגיל?
    תודה 😳 😉 נ.ב- נשמע אחלה מתכון (;

  2. קרן הגיב:

    האם יש תחליף לשמן קוקוס?

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games