ליל סדר טבעוני. צילום: אורי שביט

קרם מלבי קוקוס

מרץ 20, 2013 מאת:

דניאל מנזילבסקי

אני מתה על המרקם הענני של המלבי הזה, שיש לו טעם קוקוסי עדין. במקום צבע המאכל האדום שמשתמשים בו במקומות העממיים, מוסיפים לסירופ שלו רכז רימונים חמצמץ ובהגשה מצרפים פרוסות או קוביות של פירות טריים. כדאי להכין יום אחד מראש.

חומרים ל 6-8 מנות

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (ולא נוזל קוקוס)
400 מ"ל מים
2כפיות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס חלב סויה (אפשר בטעם וניל)

לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים
1 כפית מיץ לימון טרי
5-6 טיפות תמצית מי ורדים
1/2 1 כפות רכז רימונים

להגשה: שבבי קוקוס קלוי, אגוזים או בוטנים קצוצים, פירות טריים

מכינים את הסירופ: מניחים בסיר את כל חומרי הרוטב, מערבבים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה, עד להיווצרות סירופ סמיך ואדום. מניחים להצטנן.
מכינים את המלבי: מערבבים היטב בכוס את חלב הסויה עם הקורנפלור, עד שהקורנפלור מתמוסס.
+ מניחים בסיר את חלב הקוקוס, המים, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הווניל. מחממים מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
+ יוצקים רבע כוס מחלב הקוקוס הרותח לכוס עם תערובת הקורנפלור להשוואת טמפרטורה ויוצקים את תערובת הקורנפלור חזרה לסיר, תוך כדי טריפה.
+ מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. + מסירים מהאש ויוצקים לקעריות הגשה אישיות. מניחים להצטנן.
+ כאשר התערובת צוננת לחלוטין מכניסים למקרר ל-5 שעות לפחות ורצוי ללילה.
מרכיבים ומגישים: יוצקים מעל כל קערית הגשה מעט מהרוטב ומעטרים בשבבי קוקוס קלוי ואגוזים או בוטנים קצוצים.

מלבי לוהט של קוקוס. תכינו מראש כמות גדולה יותר

מלבי לוהט של קוקוס. תכינו מראש כמות גדולה יותר

Print Friendly

14 תגובות לפוסט

  1. מאת אלה:

    הי, שאלה שעדיין לא מצאתי לה מענה…
    קניתי בטעות מי קוקוס. מה אפשר לעשות איתם??
    תודה, אלה

    • מאת אורי:

      היי אלה, חלב קוקוס (או נוזל או מי קוקוס, זה אותו הדבר) משמש גם לקינוחים וגם לבישול – למשל תבשילים הודיים או תאילנדיים. לפעמים אין בעיה להחליף בו את הקרם אבל ברור כשהסמיכות והשומן משדרגים את הטעם והמרקם. חשוב לבדוק מה אחוזי השומן על הפחית – יכולים לנוע מאחוזים בודדים לחלב ועד כמעט 20 אחוז לקרם. בהצלחה 🙂

      • מאת אלה:

        נראה לי שקניתי את הנוזל שיש בתוך הקוקוס…
        איתו יש מה לעשות?

        • מאת אורי:

          נו\ל כזה לא נמכר בפחית, אלא רק בתוך אגוז הקוקוס. הוא שקוף (לא לבן) וחמצמץ. הנוזלים הלבנים (חלב) הם מיצוי של בשר הפרי עצמו. את הנוזל השקוף , כאשר הוא טרי, פשוט שותים.

  2. אורי שלום!
    איפה יכולה למצוא קרם קוקוס 20% שומן? בסופרים לא מצאתי. 🙂

  3. מאת הילה:

    הי איילת,
    תודה על הרעיונות.
    במה ניתן להמיר את הקורנפלור לטובת שומרי הקטניות?

    תודה מראש
    הילה

  4. מאת בן:

    האם אפשר להשתמש גם במי ורדים רגילים?
    ואם כן כמה צריך לשים?

    • מאת אורי:

      כן אפשרי, לשים קצת יותר מכמה טיפות אבל לא להגזים.. מי ורדים הם למעשה תמצית מדוללת.

      מתוך האתר חומוס להמונים:
      אל תתבלבלו בין מי ורדים לבין תמצית ורדים. מי הורדים מתקבלים כתוצאה מדילול במים של תמצית הורדים (בבקבוקונים הקטנים). תמצית ורדים (בעצם שמן ורדים) היא חומר מאד חזק – 2-3 טיפות מספיקות בדרך-כלל כדי להעניק טעם ורדים עז לכוס אחת של מים. השתמשו בזהירות, והרחיקו את התמצית מהפה ומהעיניים. או לחלופין – קנו מי ורדים מוכנים בסופר.

  5. מאת מילי:

    הי
    איך קיבלת כזה צבע ורוד שממש כמו של המלבי המקורי ? רכז הרימונים הוא לא ורוד כמו בתמונה…
    תודה ושנה טובה ! 😛

    • מאת אורי:

      היי מילי, אם אני לא טועה הרוטב שבצילום הכיל גם צבע מאכל, אבל אני כמובן מעדיפה לא להשתמש בו 🙂 אפשר אולי להוסיף קצת מיץ סלק אם רוצים צבע אדום יותר.

  6. מאת ליאת:

    צריך לשפוך את כל הפחית? כולל הנוזל השקוף יותר?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט