צילום: אורי שביט

"שקשוקה" תירס

אוקטובר 4, 2012 מאת:

כשלמדתי איך "סוחטים" קלחי תירס טריים, המראה של הקרם הצהוב שנחלץ מהגרגירים הזכיר לי מיד חביתה מקושקשת. שידכתי את אותו לעגבניות קיץ נהדרות (מומלץ להשתמש בשרי תמר אם יש) ובצל ירוק קצוץ, וקיבלתי שקשוקה מתוקה-חריפה וצבעונית.

חומרים ל-2 מנות

5 קלחי תירס טריים
3-4 עגבניות קטנות בשלות מאד, חתוכות לקוביות, עם המיץ והגרעינים
(או 2-3 חופנים של עגבניות שרי תמר חצויות)
3-4 ענפי בצל ירוק, קצוצים
1 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
פפריקה מתוקה, חריפה ו/או מעושנת
מלח גס אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

להגשה:
חופן פטרוזיליה קצוצה

"סוחטים" את קלחי התירס: מקלפים את הקלחים ומסירים את הסיבים (ראו טיפ קטן בהמשך). מחזיקים את הקלח בצורה אנכית על קרש חיתוך וחורצים בעזרת סכין חדה במרכז כל שורת גרגירים, לאורך הקלח כולו. אחרי שכל הגרגירים נחרצו, הופכים את הסכין ובעזרת הצד הקהה של הלהב מחלצים בלחיצה את תוכן הגרגירים לכיוון הקרש. כך לא חותכים את הקליפות יחד עם התוכן, אבל לא נורא אם כמה מהן משתרבבות פנימה. ממשיכים כך עם יתר הקלחים ואוספים את הקרם החלבי לקערה. מניחים בצד.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים 2-3 דקות את הבצל הירוק והצ'ילי הקצוץ. מוסיפים את העגבניות עם הגרעינים והמיץ וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם 5-7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט והנוזלים מצטברים במחבת.
+ מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ואם רוצים – פפריקה מעושנת, שמעניקה תוספת טעם מיוחדת למנה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מוסיפים את קרם התירס בעזרת כף לרוטב העגבניות ומניחים לו להתבשל 1-2 דקות כדי להתחמם ולספוג טעמים. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

The best way to open you weekend. Sweet Corn Shakshouka

הדרך המושלמת לפתוח כל סוף שבוע. שקשוקה תירס

Print Friendly

10 תגובות לפוסט

  1. מאת עפרי:

    האם אפשר להכין את השקשוקה עם גרעיני תירס מקופסת שימורים? אם כן אז איך?

  2. מאת יעל:

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151473163162400&set=a.270020377399.149755.270013802399

    כאן בתמונה נראה כאילו לא ערבבת את התירס עם העגבניות, נכון? שייראה ממש כמו שקשוקה? או שזה רק אשליה אופטית? כי אם לא מערבבים זה בטח מתבשל פחות טוב..
    בקיצור, איך עושים יפה כמו בתמונה? 🙄

    תודה :mrgreen:

    • מאת אורי:

      היי יעל, את התירס באמת לא מבשלים והוא גם לא ממש זקוק לבישול. כדי לייצר גומות צהובות כמו ביצים, פשוט מבשלים ומתבלים את רוטב העגבניות וכשהוא מוכן יוצרים בו גומות ומניחים בהן מקרם התירס. ממשיכים לבשל 1-2 דקות, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

  3. מאת יעל:

    ועוד שאלה דבילית – לפי מה שכתוב, את התירס לא מבשלים לפני שסוחטים אותו. הבנתי נכון?

  4. מאת יוסף שדה:

    בוצעים עם סכין כל שורה בקלח התירס ואחר כך עם החלק שלא משונן מעבירים מלמעלה למטה כדי להוציא את גרעיני התירס שנחתכו קודם לכן. חלקקי התירס לא צריכים בישול אלא בישול קטן בסוף ההכנה והם תורמים לעיבוי רוטב העגבניות בשל תכולת העמילן שבהם. אני כותב זאת היות והייתי בסדנה שבה ממש רואים ויודעים איך לעשות את זה וזה יוצא ממש טעים. מי שרוצה לעבות יותר יכול להוסיף כף קמח חומוס שעורבבה במים או גם להוסיף טופו מגורד.

  5. מאת ערן:

    אפשר להוסיף נקנקיות גזר לפי המתכון של טבעוניות עם הרוטב

  6. מאת זוהר:

    נראה מעולה!!!מתה להכין אבל אין לי תירס.
    יש לך הצעה איך ניתן להכין עם קמח תירס??

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט