סלט קוסקוס עם מנגו ודלעת

מתכון וידאו: סלט קוסקוס קיצי עם מנגו, דלעת ועשבי תיבול

אוגוסט 12, 2013 מאת:

סלט מרהיב, קליל ובריא – מושלם לימי הקיץ החמים, לפיקניק או לשולחן אורחים חגיגי. מתכון וידאו

כשאני חושבת על מתכון, הרבה פעמים אני חושבת בצבעים – זה בדיוק מה שקרה לי עם המתכון הזה. רציתי להכין סלט קיצי עם קוסקוס מלא, והדימיון שלי מיהר למלא אותו בגוונים כתומים – מצד אחד דלעת צלויה מתקתקה ומצד שני, מנגו קריר שעכשיו נמצא בשיא העונה. יחד עם מלא עשבי תיבול וצנוברים, קיבלתי בדיוק את מה שרציתי. מי שרוצה פאנץ' של חריפות, מוזמן להוסיף גם פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק.

 סלט קוסקוס קיצי עם מנגו, דלעת ועשבי תיבול

1 חבילה קוסקוס מלא "סוגת", מוכן לפי ההוראות שעל האריזה
1 דלורית/דלעת רגילה/דלעת יפאנית, חתוכה לקוביות
2 מנגו בשלים, חתוכים לקוביות
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק)
חופן צנוברים קלויים
3-4 ענפי טימין טריים

למשרה:
2-3 כפות חומץ בלסמי
2-3 כפות שמן זית
1 כף סילאן
מלח, פלפל שחור גרוס

לתיבול:
מיץ מ-1 לימון
קליפה מגורדת מ-1 לימון
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מערבבים בקערה את קוביות הדלעת עם חומרי המשרה, עד שכל הקוביות עטופות היטב. משטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים מעל הדלעת כמה ענפי טימין. מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות, עד שהקוביות רכות אך עדיין נגיסות.
+ בקערת הגשה גדולה מערבבים את הקוסקוס המוכן עם קוביות הדלעת הצלויות והמנגו הטרי ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים והצנוברים. מתבלים בקליפת לימון, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מאת אלה:

    לא נשאר לי אלא להזיל ריר על זה..
    עושים את זה עם דלעת שלמה או חצי דלעת? 😳

    • מאת אורי:

      כשזאת דלורית או דלעת יפנית – דלעת אחת. אם זאת חתיכה מדלעת ענקית – משהו כמו 200-300 גרם (הכמות לא חייבת להיות מדוייקת). תודה 🙂

  2. מאת רותי:

    נראה מעורר תאבון. היה מאד נוח אם היה גם מתכון רשום…

  3. מאת miss-t:

    את יכולה בבקשה גם לכתוב את עיקריו, לטובת מי שמתקשה לעקוב משמיעה?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט