חגיגה צבעונית וטעימה אש. מחבת קיצית לוהטת

תבשיל ירקות מהיר וקיצי

יולי 22, 2013 מאת:

אנחנו אכלנו את התבשיל הפיקנטי והצבעוני הזה על אורז עגול מלא. אחת הארוחות הקיציות הנפלאות!

חומרים ל 4 מנות

4 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
2-3 קישואי זוקיני, חתוכים לקוביות
חופן גדול של שעועית רחבה, פרוסה לרצועות
1 קלח תירס טרי
3-4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
כמה שרוצים מתוך התבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פפריקה מעושנת, כורכום
כ-1 כוס מי ברז
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ בעזרת סכין מגלפים את קלח התירס מכל צדדיו, כך שיתקבלו "פרוסות" גרגירים (לא נורא אם הן מתפרקות).
+ מחממים שמן זית במחבת גדולה או בסיר רחב. מאדים את הבצל הירוק והצ'ילי תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
+ מוסיפים את קוביות העגבניות וקוביות הזוקיני וממשיכים לאדות-לערבב כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את רצועות השעועית, התירס ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים בפפריקות (אם מוסיפים מעושנת – אז ממש מעט, כי היא שתלטנית), כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים כוס מים, מערבבים מעט ומניחים להתבשל 5-10 דקות, עד שהירקות מתרככים ורוב הנוזלים מצטמצמים. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מניחים מהתבשיל על צלחת אורז לבן או מלא, פתיתים, גריסים או פסטה, מעטרים בפטרוזיליה טרייה ומגישים.

על אורז עגול מלא או אפילו על פסטה. קיץ טעים

על אורז עגול מלא או אפילו על פסטה. קיץ טעים

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט