צילום: אורי שביט

זריזים לשבת: שבלולי ארטישוק וסלט צבע

נובמבר 1, 2012 מאת:

מאפים פריכים ומלאים בכל טוב לצד סלט צבעוני במיוחד, בדיוק מה שצריך כדי להפתיע את האורחים בליל שישי או להתפנק ולפנק בבראנץ' של שבת

זמן הכנה הכל כולל הכל: 15 דקות גג. באחריות

אמרתי את זה בעבר ואני אגיד את זה שוב – מעולם לא הרגשתי כל כך קלה עם היד על חומרי הגלם כמו מאז המעבר הנפלא לעולם שכולו ירקות, פירות, דגנים, קטניות וכל הטוב הזה שמגיע אלינו היישר מהאדמה. אני פותחת את המקרר, מציצה לתוך המזווה, סורקת את המצרכים שעל המדפים, והנה הדברים מתחברים להם בין רגע לטעמים טריים, מעניינים ומרעננים. ההצלחה גדולה אפילו יותר כשמהרגע שבו עלה הרעיון ועד שהמנות עולות על השולחן לא חולפות יותר מכמה דקות. רגע, אבל איך זה יכול להיות? כולם אומרים לי כל הזמן כמה שבישול טבעוני מצריך מאמץ והמון המון זמן..

הנה עוד הוכחה שזה ממש לא נכון – קבלו שני מתכונים כיפיים, קלילים ומהירים, בריאים ומפנקים באותו הזמן. יאללה, 10 דקות גג והם גם על השולחן שלכם.

שבלולי ארטישוק וזיתים
עונת הארטישוקים עדיין רחוקה וגם בעונה, מעטים המשוגעים (אני) שמקלפים ארטישוקים טריים ומוציאים להם את הלב. אפשר להשתמש בקפואים ומי שממש רוצה להשקיע – ירכוש ארטישוקים משומרים איכותיים תוצרת ספרד או איטליה (להשיג במעדניות המתמחות). שימו לב – את הלבבות המופשרים לא צריך לבשל! את עלי הפילו לא צריך להבריש אחד אחד ולערום בשכבות! אמרתי שזה מהר וקל, לא?

חומרים ל-10 מאפים בינוניים

10 דפי פילו, מופשרים
400 גרם לבבות ארטישוק (1 חבילה של לבבות קפואים), מופשרים
חופן זיתים (רצוי קלמטה) מגולענים
2-3 שיני שום
חצי צרור קטן של כוסברה, קצוצה גס (אפשר להחליף בפטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום – כל עשב וכיוון הטעם שלו)
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית איכותי

לעיטור: שומשום או קצח

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ במעבד מזון טוחנים יחד את לבבות הארטישוק עם הזיתים, השום, הכוסברה ומעט שמן זית, עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח (בעדינות, הזיתים מלוחים) ובפלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית.
+ פורסים דף פילו על משטח עבודה (את יתרת הדפים כדאי תמיד לכסות, שלא יתייבשו וייקרעו) ומקפלים לשניים למלבן צר וארוך. מניחים במרכזו "שורה" עבה של מלית הארטישוק, מגלגלים לנקניק ואת הנקניק – לשבלול. מניחים על נייר האפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום או קצח. ממשיכים כך עם יתר הדפים.
+ אופים את השבלולים במשך כ-5 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך. מגישים מיד.

אפילו די בריא! בורקס פריך של ארטישוק וזיתים

עוד מתכון בורקס טבעוני

סלט צבע עונתי
האבוקדואים נשארו מהסדנה האחרונה, שבה רוקנתי את השוק מכל אבוקדו שהתחיל אפילו קצת להבשיל. האפרסמונים קרצו אלי בכתום והכרוב.. יש מתכונים שנולדים ממחשבה על צבע. בדרך כלל יש להם גם טעם מושלם ובמקרה הזה, פצצה של בריאות.

תוספת חומרי צבע מהטבע. סלט עונתי

1/2 כרוב סגול, חתוך לרצועות דקות
2 אבוקדו בשלים ומוצקים, חצויים ופרוסים דק
1-2 אפרסמונים חתוכים לגפרורים דקים
1/2 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק (אם לא רוצים מאד חריף מנקים אותו מגרעינים)
חופן עלי כוסברה ונענע, קצוצים
חופן אגוזי מלך קצוצים גס

לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
1 כף מיץ תפוזים או 1 כפית רכז רימונים (לא חובה)

+ מניחים את כל חומרי הסלט בקערה.
+ מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

Print Friendly

12 תגובות לפוסט

  1. מאת גל:

    נראה מדהים!!
    שאלה קטנה..
    לבבות ארטישוק זה בעצם תחתיות ארטישוק? או שזה חלק אחר של הארטישוק?
    תודה 🙂

  2. מאת שירה:

    אבל מה עם המאפה עם התרד ועגבניות שרי? אני מחכה לו כל השבוע כדי להכין בסופ"ש!
    🙂

  3. מאת יונית:

    בדיוק סיימנו לאכול. יצא מצויין! 🙂

  4. מאת נאמה:

    אחחח, הקנאה

  5. מאת מיכל:

    הי אורי, תודה על הבלוג המקסים שלך.
    האם אפשר להכין את המאפה עד שלב האפייה, לשמור בהקפאה ולאפות בפעם אחרת?

  6. מאת הילה:

    היי אורי,
    הכנתי את השבלולים לשבת (מתכונים לשבת רק הופך הכל למסובך אף יותר..)
    טרפנו אותם כולנו
    ואפילו הבן שלי , מרדן האוכל והטעמים החדשים
    אכל בתיאבון כאילו הגשתי לו פיצה.. (-;
    תודה רבה!!!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט