צילום: אורי שביט

סלט עדשים ירוקות עם כרוב וסלרי

אוקטובר 4, 2012 מאת:

אם כבר דיברנו על בריאות – הרי לכם דיסקיות ירקרקות וטבעיות שמכילות חלבון, סידן וויטמינים בשפע. הן נהדרות לארוחה משביעה, מזינה ומהירה, במיוחד בגלל שממש לא חייבים להשרות אותן קודם (המשקיענים יכולים להשרות וגם להנביט).

חומרים ל-6 מנות

400 גרם (כ-2 כוסות) עדשים ירוקות
1/4 כרוב לבן, פרוס דק
3-4 ענפי בצל ירוק או 1 בצל לבן, קצוצים
1/2 פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות קטנות
3-4 ענפי סלרי ללא העלים, קצוצים
שמן זית

 לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון גרגירים
2 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות שמן זית משובח
מלח גס אטלנטי

+ מבשלים את העדשים במים ללא מלח 20-30 דקות, עד שהן מתרככות אך עדיין נגיסות ולא מאבדות צורה. מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את הבצל הירוק, הכרוב והפלפל האדום 2-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
+ מעבירים את הירקות המאודים לקערה עם העדשים, מוסיפים את הסלרי הקצוץ הטרי ומערבבים בעדינות (לא למעוך את העדשים) .
+ מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על העדשים והירקות שבקערה. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר.

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט