ריזוטו פריקי עם טחינה גולמית ופטריות

יולי 7, 2012 מאת:

יוסי שטרית, קיטשן מרקט

כשאכלתי מנה דומה לזו ב"קיטשן מרקט" קראתי לסו-שף מהמטבח, כדי לוודא שאין בה שום דבר חלבי. המרקם שמייצרת הטחינה הגולמית והשילוב שלה עם טעמי החיטה המעושנים פשוט מושלמים.

חומרים ל-6 מנות

לריזוטו:
1 כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
4 כוסות מים חמים (לא רותחים)
4 כפות שמן זית
½ בצל קצוץ
3 כפות טחינה גולמית משובחת
1 כף סילאן
מלח

לפטריות:
½ ק"ג פטריות בשרניות (פורטובלו, שמפיניון, סופט שיטאקי, אירינגי, שימאג'י) קצוצות גס
1 כף שמן קוקוס
1 כף שמן זית
4 שיני שום פרוסות
1 כף טימין קצוץ
מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
1 כף פטרוזיליה קצוצה

מכינים את הריזוטו: מחממים בסיר מעט שמן זית ומאדים את הבצל מעל להבה נמוכה 3-4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את החיטה וממשיכים לאדות-לערבב כ-3 דקות נוספות. מוסיפים כוס מים חמים וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שהם נספגים בחיטה ("שיטת ריזוטו"). ממשיכים כך להוסיף ולהספיג את המים, כוס אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל המים נספגים בחיטה והיא מתרככת.
+ מוסיפים את הטחינה, הסילאן ומלח. מסירים מהאש.
+ מחממים מחבת עם שמן זית ושמן קוקוס. מאדים את הפטריות במשך 3-4 דקות, עד שהן מתחילות להשחים. מתבלים בטימין, שום, מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
מרכיבים את המנה: מניחים מהריזוטו בצלחות שטוחות ועליו את הפטריות. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

Print Friendly

22 תגובות לפוסט

  1. נטע הגיב:

    היי אורי
    יש לך רעיון במה אפשר להחליף את הפריקי? לא יודעת איפה להשיג אבל גם לא כל כך אוהבת טעם מעושן

    • אורי הגיב:

      היי נטע, הייתי מכינה עם חיטה רגילה רק משרה אותה שעה-שעתיים קודם במים. גם עם גריסים זה יכול לעבוד יפה לדעתי. בהצלחה! 😉

      • נטע הגיב:

        בסוף הכנתי עם פריקי שקניתי בעדן, הוספתי קצת לימון ועירבבתי את הפטריות עם הריזוטו אחרי הבישול- יצא מדהים מדהים מדהים. אולי המנה הטבעונית הכי מוצלחת שלי עד היום.

    • שירן הגיב:

      אוכלת את זה כרגע, כל כך טעים!!!

  2. אביב הגיב:

    האם יין לבן יילך עם זה כמו בריזוטו רגיל?

    ו

    • אורי הגיב:

      היי אביב, לטעמי לא כל כך, אבל בסופו של דבר היין לא כזהה שתלטן, אולי השילוב ייצא מעניין.

  3. הילית הגיב:

    פשוט מנה אדירה!!!

  4. טל הגיב:

    שלום אורי
    האם הריזוטו יצא טוב גם אחרי לילה במקרר? אם כן, איך כדי לחמם?
    תודה

    • אורי הגיב:

      תמיד הכי כיף טרי, אבל אין בעיה לשמור. הייתי מאחסנת במחבת (אחרי צינון בחוץ) ואז מוסיפה מעט מים ומחממת בבחישה. בתאבון!

      • טל הגיב:

        הכנתי לארוחת שישי ואכלנו מייד אחרי שירד מהאש. המנה פשוט גאונית! הטחינה עם הסילאן נותנים לה טעם מאוד מיוחד. תודה תודה תודה

  5. דנית הגיב:

    היו לי ספקות לגבי המנה הזו , אני מאד אוהבת טחינה אבל פחות בבישולים אבל ההמלצות היו כאלו טובות שהרגשתי שאני חייבת לתת הזדמנות – ויצא פשוט מעולה ! מתכון מומלץ ממש

  6. טל הגיב:

    המלצה לאיזה ירק כדאי לשים במקום פטריות? או שזה מרכיב מאוד חשוב במנה?

    תודה!

    • אורי הגיב:

      היי טל, זה אכן רכיב מרכזי אבל אפשר להחליף אותו. ברוח העונה הייתי מנסה להקפיץ סוגי אפונה/שעועית/אספרגוס וללכת על כיוון "ירוק"

  7. איריס הגיב:

    טל, הולכת לנסות. נשמע נהדר. עד כמה קריטי שמן קוקוס?….איפה ניתן להשיג כמות קטנה?

  8. לילך הגיב:

    מנה נפלאה!
    טעים מאוד 🙂

  9. סתיו הגיב:

    היי אורי,

    ניתן יהיה להחליף את החיטה באורז? זה יכול לצאת טוב?
    ואת שמן הקוקוס ניתן להחליף בשמן זרעי ענבים?

    תודה! 🙂

    • אורי הגיב:

      לדעתי כן, עדיף אורז מלא עגול או ארוך, יש לו טעם "מעושן" יותר. הייתי זורקת פנימה כמה עלי מרווה. אפשר להחליף את השמן אבל יתקבל מרקם פחות קרמי.

  10. רוני הגיב:

    היי,
    נשמע מהמם. הכוונה לפריקי שלם?

  11. ענת הגיב:

    ואו נראה מדהים! פריקי ופטריות זה השילוב המושלם מבחינתי.
    עד כמה לדעתך זה ישמר טוב במקרר כדי לקחת בקופסא לעבודה (ולא לחמם שוב על מחבת?

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games