מתכונים טבעוניים לשבועות. צילום: אורי שביט

סלט גריסי פנינה, עשבים ותאנים צלויות

יולי 20, 2013 מאת:

אני כבר מזמן גורסת שצריך לאמץ את הגריסים לבנות בית קבועות, ולנער מהן את הדימוי האפרפר של מרקים עצובים. הנה דוגמא איך עושים את זה.

2 כוסות (400 גרם) גריסי פנינה, מבושלות לריכוך במים רותחים ומומלחים
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כוס גרגירי רימון (בעונה)

לתאנים:
5 דבלים (תאנים מיובשות)
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס יין לבן
שמן זית, חומץ בלסמי

לרוטב:
 2-3 כפות שמן זית
1 כף רכז רימונים
מיץ מ-1 לימון
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

+ משרים וצולים את התאנים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את הדבלים בקערית. יוצקים עליהן 1/2 כוס מים רותחים ו-1/2 כוס יין לבן ומניחים לספיגה ולריכוך במשך כחצי שעה. מסננים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים על הדבלים שמן זית וחומץ בלסמי. צולים 5-10 דקות, עד שהתאנים משחימות.
+ מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים בקערה גדולה את הגריסים המבושלים, עשבי התיבול הקצוצים והצ'ילי. חותכים את הדבלים הצלויות לרצועות ומוסיפים לסלט (אם יש לכם גרגירי רימון טריים – תוסיפו עכשיו). מתבלים בשמן זית, רכז רימונים, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

מתכונים טבעוניים לשבועות. צילום: אורי שביט

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט