צילום: אורי שביט

"ריזוטו" גריסים לימוני עם אפונה, כרישה ויין לבן

דצמבר 20, 2012 מאת:

אמרתי בעבר ואומר זאת שוב – גריסים הם חומר גלם מופלא, שסתם יצא לו שם של דייסה אפורה ומשעממת. יש לו מרקם עמילני נפלא ודביק אך ליבו הקשיח משאיר את הגרגירים מופרדים גם אחרי בישול ממושך.

חומרים ל 6 מנות

400 גרם גריסי פנינה, מושרים במים קרים חצי שעה עד שעתיים (רצוי אבל לא חובה)
1/2 1 כוסות אפונה יבשה, רצוי מונבטת ומבושלת (או אפונה טרייה או אפונה קפואה מופשרת)
1-2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן והחלק הירוק הרך בלבד)
3 שיני שום פרוסות דק
1/4 כוס יין לבן
מיץ מלימון אחד
קליפה מגורדת מלימון אחד
1/2 כוס ציר ירקות/מים רותחים
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קוקוס (לא חובה אך מומלץ בחום!)
עלים טריים מ 3-4 ענפי טימין
מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל שחור גרוס טרי

+ מסננים ושוטפים את הגריסים המושרים. מבשלים אותם כמו פסטה 25-30 דקות, בסיר עם הרבה מים רותחים ומומלחים, עד שהם רכים אך עדיין נגיסים. כדאי מאד להסיר את הקצף הלבן בכף (מה שנקרא, לקפות), הוא מכיל הרבה עמילן ונעשה צמיגי כזה, לא משהו שאתם רוצים שיישאר בתוך המנה.
+ מחממים בסיר רחב שמן זית ושמן קוקוס. מאדים תוך כדי ערבוב מעל להבה גבוהה את השום והכרישה במשך 2-3 דקות, עד שהכרישה מתרככת (אך לא משחימה). מוסיפים את האפונה והיין הלבן וממשיכים לאדות 3-4 דקות נוספות.
+ מוסיפים את הגריסים המבושלים ומערבבים-מטגנים 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את מיץ הלימון והציר או המים הרותחים, מערבבים ומניחים להם להיספג. מפזרים קליפת לימון מגורדת, מתבלים במלח, פלפל ועלי טימין טריים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

צילום: אורי שביט

Print Friendly

5 תגובות לפוסט

  1. מאת הילה:

    אורי שלום,
    ראיתי במתכון שלך להנביט אפונה יבשה,
    גם בחנות התבלינים שמוכרים במשקל האפונה היא חצויה ומאוד קשה עד בלתי אפשרי להנביט אותה.
    איך את מנביטה? איזה סוג ואיפה את קונה אפונה להנבטה?
    תודה
    הילה

    • מאת אורי:

      היי, האמת שלא זכור לי שהנבטתי אפונה.. זאת היתה לדעתי כוסמת ירוקה 🙂 יכול מאד להיות שגם החצויה נובטת (כמו שאפשר להנביט עדשים כתומות חצויות) אבל לא ניסיתי..

  2. מאת אילנה:

    אהבתי , אולי קצת פחות לימון … 😉

  3. מאת שמעון:

    יצא לי מאוד שונה מהתמונה שפירסמת – הרבה יותר דייסתי ומושי, אבל הטעם מדהים וזה מה שחשוב!

    • מאת אורי:

      היי, אני מניחה שזה פועל יוצא של בישול יתר של הגריסים, הם בדרך כלל יוצאים די "אחד אחד"

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט