גריסים בכרישה ויין לבן

ינואר 22, 2012 מאת:

כרישה! כרישה! אני מאוהבת. הטעם הבצלי העדין והמרקם החמאתי-אגוזי הנימוח, מעניק לגריסים העמילניים (יחד עם שמן הקוקוס) מעטפת נהדרת של טעם ושמנוניות ברוכה. אפשר כמובן לבשל בהדרגה עם מים רותחים (או יותר טוב, ציר ירקות מושקע) בשיטת הריזוטו. מי שאוהב טעם בצלי יותר מוזמן לאמץ את הגיוון שבתחתית המתכון.

ל 4-6 מנות

500 גרם גריסים, מושרים במים קרים חצי שעה עד שעתיים

1 כרישה פרוסה דק (החלק הלבן בלבד)

3 שיני שום פרוסות דק

1/4 כוס יין לבן

2 כפות שמן זית

1 כף שמן קוקוס (לא חובה אך מומלץ בחום!)

מלח, פלפל לבן

+ מסננים ושוטפים את הגריסים המושרים. מבשלים אותם כמו פסטה 25-30 דקות, בסיר עם הרבה מים רותחים ומומלחים, עד שהם רכים אך עדיין נגיסים. כדאי מאד להסיר את הקצף הלבן בכף (מה שנקרא, לקפות), הוא מכיל הרבה עמילן ונעשה צמיגי כזה, לא משהו שאתם רוצים שיישאר בתוך המנה.

+ מחממים בסיר רחב שמן זית ושמן קוקוס. מאדים תוך כדי ערבוב מעל להבה גבוהה את השום והכרישה במשך 2-3 דקות, עד שהכרישה מתרככת (לא משחימים). מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות.

+ מוסיפים את הגריסים המבושלים ומערבבים מטגנים 2-3 דקות נוספות, לספיגת טעמים. מתבלים במלח ובפלפל לבן, טועמים ומתקנים תיבול.

גיוון: מכינים גריסים עם שלושה בצלים – בשלב הטיגון הראשון מוסיפים גם חצי בצל לבן פרוס דק ובהגשה מעטרים בבצל ירוק או בעירית קצוצה.

Print Friendly

5 תגובות לפוסט

  1. ענבל הגיב:

    לא יכול להיות שמתכון מבריק כזה יישאר בלי תגובות… טעמנו לראשונה לפני שבוע, ומאז זה כיכב בסירינו עוד פעמיים. מתכון נהדר, פשוט וגאוני. תודה עליו ועל הבלוג כולו!

  2. איילת הגיב:

    תודה, תודה, תודה מתכון מעולה !!! מאוד אוהבת ריזוטו וגם גריסים אך רק בזכותך שילבתי ביניהם, בישלתי את הגריסים בהדרגה עם ציר ירקות עשיר (כפי שהמלצת) ולקראת סוף הבישול הוספתי קמצוץ זעפרן, מומלץ 🙂

השאר תגובה

שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games