פריכה, חמה וריחנית. גויאבה של סתיו

גויאבות בטמפורה על קרם קוקוס

ינואר 12, 2013 מאת:

אביבית פריאל-אביחי

מלכות הסתיו הריחניות בגרסה חמימה ופריכה, משתדכות בצורה מושלמת לקרם קוקוס סמיך וצונן. גם מעקמי האף יאהבו.

חומרים ל-4 מנות

4 גויאבות בשלות ומוצקות

לסירופ לימון:
1/2 ליטר מים
1 כוס סוכר
1/2 לימון

לטמפורה:
3/4 כוס קמח טמפורה (ללא ביצים)
1 כף סוכר
1/2 כוס מי קרח

שמן צמחי לטיגון עמוק

לקרם קוקוס:
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור

להגשה: אבקת סוכר

מכינים סירופ לימון: מרתיחים בסיר את המים והסוכר עם חצי לימון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות. מסירים מהאש, סוחטים את הלימון לתוך הסירופ ומניחים להצטנן.
+ פורסים את הגויאבות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומשרים בסירופ למשך כחצי שעה.
מכינים בלילת טמפורה: טורפים יחד קמח טמפורה, סוכר ומי קרח (קור המים חיוני לפריכות של הטמפורה המטוגנת).
מכינים קרם קוקוס: בקערית קטנה מערבבים היטב 1/4 כוס חלב קוקוס וכף קורנפלור. בסיר קטן מרתיחים את יתרת חלב הקוקוס עם 2 כפות סוכר. משווים טמפרטורות: מוזגים מעט מהחלב הרותח אל קערית הקורנפלור, מערבבים היטב ויוצקים את תערובת הקורפלור אל הסיר עם החלב הרותח תוך כדי טריפה. ממשיכים לערבב רק עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
מטגנים את הגויאבות: מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את פרוסות הגויאבה בבלילת הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק במשך כחצי דקה מכל צד, עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
מרכיבים את המנה ומגישים: יוצקים קרם קוקוס לצלחות רחבות ועמוקות ומניחים על גבי הקרם פרוסות גויאבה מטוגנות. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

פריכה, חמה וריחנית. גויאבה של סתיו

פריכה, חמה וריחנית. גויאבה של סתיו

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט