מתכונים אורחים: קרפצ'ו סלק

נובמבר 24, 2015 מאת:

beet carpaccioמאת אסף כהן, טעימאוד

דרך קלה ומהירה להכין מנה מרשימה וצבעונית לפתיחה של כל ארוחה חגיגית.

חומרים ל-4 מנות

2 סלקים על קליפתם, שטופים

לרוטב:
4 כפות שמן זית משובח
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית חרדל
1 כף סירופ מייפל טבעי

לעיטור:
חופן עלי רוקט או נבטי חמניה
אגוזי מלך קלויים

+ מניחים את הסלקים השלמים על קליפתם בסיר עם שפע מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך בעבוע עדין כ-35 דקות, עד שהסלקים רכים (בודקים בנעיצת סכין). מסירים מהאש ומסננים.
+ אוחזים כל סלק מתחת לזרם דק של מי ברז קרים וקולפים באצבעות את הקליפה. מניחים בצד למשך 10 דקות.
+ מניחים בקערית או צנצנת את חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
+ קוטמים בסכין את חלקו התחתון של כל סלק ופורסים לפרוסות דקיקות בסכין חדה או במנדולינה.
+ מסדרים בחפיפה קלה את פרוסות הסלק על גבי צלחת הגשה עגולה. מזלפים בנדיבות מהרוטב, מפזרים עלי רוקט או נבטים ואגוזי מלך ומגישים.

 

 

Print Friendly

תגיות:

קטגוריות: פוסט נבחר

5 תגובות לפוסט

  1. דליה הגיב:

    תודה על המתכון 🙂
    האם זה נשמר טוב במקרר? ואם כן לכמה זמן לדעתך אפשר לשמור מנה כזאת?

    • אורי הגיב:

      לא הייתי שומרת יותר מדי זמן, אפשר לכסות בניילון נצמד ולשמור רק את הפרוסות בלי הרוטב ובלי העלים והאגוזים. את הרוטב בצנצנת. לבנות את המנה ממש לפני ההגשה.

  2. חיים הגיב:

    תודה על המתכון המוצלח!

  3. יובל חובב בישול וכלי מטבח הגיב:

    נראה מדהים , אכין לבת זוגתי שמסרבת לטעום קרפצו בשרי

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games