ליל סדר טבעוני. צילום: אורי שביט

חזרת ביתית

מרץ 20, 2013 מאת:

חמדה מנזילבסקי

לא כזאת שתהרוג את הרגישים לחריף, אבל תהיה מספיק טובה כדי לפתוח את מערות האף, שזה תכלס התפקיד העיקרי שלה. החומרים יספיקו לצנצנת גדולה.

1 שורש חזרת באורך כ-20 ס"מ
6 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס לימון
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח

+ מניחים את קוביות הסלקים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-1/2 שעה, עד שהסלקים מתרככים. מוציאים מהמים ולא שופכים את הנוזלים.
+ מגרדים את שורש החזרת ואת הסלקים המבושלים על פומפיה דקה ומעבירים לקערה. מוסיפים חומץ, לימון, סוכר ומלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
+ אם החזרת יבשה מדי, מוסיפים עד כוס אחת ממי הבישול של הסלק ומערבבים.

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט