סלט ירוק חם

אפריל 10, 2012 מאת:

שף בני ליפשיץ

כל העניין הוא המפגש הפתאומי בין המרכיבים הקרים לחמים. כשאבוקדו מתחמם קצת בצלחת מדובר בפצצת אושר קטיפתית וכן, גם החסה חמה, לא נכחיש.

חומרים ל-4 מנות

2 חסות ערביות – העלים מהלב ועוד כמה שסביבם בלבד, מופרדים ושטופים
2 אבוקדו בשלים ממש מזן "אס"
200 גרם אפונת שלג או שעועית ירוקה טרייה
חופן עלי תרד טריים (לא חובה)
1 גבעול של שום ירוק טרי, קצוץ דק
פלפל חריף ירוק, קצוץ
3 כפות חומץ בן יין אדום
שמן זית
מלח ים

+ מניחים את השום הירוק הקצוץ במכתש יחד עם מעט שמן זית ומעט מלח ים וכותשים בעזרת העלי, עד לקבלת עיסה ירקרקה דמוית פסטו (אפשר להגיע לתוצאה דומה בעזרת קיצוץ ומעיכה ממושכים עם סכין).
+ חוצים מרוקנים את האבוקדו (בעזרת כף או בלחיצה) לקערה. מוסיפים את מחית השום ואת הפלפל החריף.
+ מרתיחים מים בסיר גדול וחולטים את האפונה או השעועית הירוקה במשך 2-3 דקות או יותר, למידת העשייה האהובה עליכם. בדקה וחצי האחרונות מוסיפים את עלי לבבות החסה ועלי התרד לחליטה קצרה.
+ מעבירים את הירקות החלוטים בעזרת כף מחוררת ישירות מהמים אל הקערה עם האבוקדו. מזלפים שמן זית, מפזרים מלח ים ומוסיפים את החומץ. מערבבים ערבוב קצרצר ביד קלה (כדי שהמרכיבים לא יימעכו) ומניחים באווריריות על גבי צלחת. מגישים מיד.

Print Friendly

תגובה אחת לפוסט

  1. טליה פינקל הגיב:

    יצא לי מדהים וטעיםםםם!

השאר תגובה

טחינה גולמית מעודנת של בארכה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט