מרק ארטישוק ירושלמי וסלט מאש ירוק

יולי 7, 2012 מאת:

יוסי שטרית, קיטשן מרקט

אם הארטישוק הירושלמי לא בעונה, אפשר להגדיל כמויות ולפתוח את הארוחה בסלט המאש המרענן בזכות עצמו.

חומרים ל-6 מנות פתיח אישיות

למרק:
3 כוסות ארטישוק ירושלמי (כ-1/2 1 ק"ג), מקולף וחתוך לקוביות
½ כוס כרישה קצוצה (החלק הלבן בלבד של כרישה בינונית אחת
4 שיני שום שלמות
1 גבעול טימין לימוני (או רגיל)
מים
2 כפות למון גראס קצוץ (או קליפה מגורדת מ-½ לימון)
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
3 כפות שמן זית
1 כף שמן קוקוס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לסלט מאש:
1 כוס מאש ירוק מבושל עד לריכוך
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף קוביות עגבניות ללא הזרעים (כ-1/2 עגבניה)
קליפה מגורדת מ-½ לימון
½ כפית שום קצוץ
¾ כף בצל אדום קצוץ דק מאוד
2 כפיות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

מכינים את המרק: בסיר רחב ממיסים את שמן הקוקוס. מוסיפים את הכרישה ומאדים קלות תוך כדי ערבוב 2-3 דקות, עד שהיא נעשית שקופה.
+ מוסיפים את שיני השום, הלמון גראס והג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות נוספות.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומכסים במים.
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, או עד שהארטישוקים התרככו לחלוטין.
+ מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים במלח ובפלפל. טוחנים היטב את המרק עם הנוזלים במעבד מזון (או בבלנדר מוט) עד לקבלת מחית חלקה. אם רוצים, ניתן להעביר את המרק דרך מסננת צפופה לקבלת מרקם חלק לחלוטין. מחזירים לסיר עד להגשה.
מכינים את הסלט: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
מרכיבים את המנה ומגישים: מחממים מעט את המרק, מוזגים לכוסות ומניחים מעט מהסלט  על כפיות לצד המרק.

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. אלה הגיב:

    האם אפשר לשים קרם קוקוס במקום חלב (כי זה מה שיש לי…)? ואם כן, רק את הקרם הסמיך יותר או דווקא את הנוזל?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games