קציצות פראסה (כרישה) טבעוניות

51 תגובות לפוסט

  1. יהודית הגיב:

    היי, מקבלת הרבה השראה מהבלוג שלך, את המתכון הזה ניסיתי כחלק מההכנות לפסח. לצערי התוצאות לא היו משביעות רצון…הטעם של הכרישה היה מודגש מידי לטעמי ולטעמם של בני הבית, לדעתי חסר משהו כמו תפוח אדמה או שבבי סויה או משהו שמקהה מעט את הטעם החריף של הכרישה, כמו כן המרקם יצא דליל מידי; ראיתי במתכונים אחרים שיש צורך לסחוט ממש את הכרישה ולא רק לסנן. פסח שמח לכולנו.

    • אורי הגיב:

      היי יהודית, לגבי הטעם זה כנראה עניין של טעם – אני מאד אהבתי אותן ולא חסר היה לי כלום. לגבי המרקם אני אבדוק עם חמדה שוב את הנושא של הסחיטה. תודה על ההערה וחג שמח :mrgreen:

      • יהודית הגיב:

        חג שמח 😀

        • אורי הגיב:

          עכשיו אחרי שעשיתי בעצמי – לא דליל בכלל! 😉

          • יהודית הגיב:

            היי אורי, בסוף הכנתי בגרסה קצת שונה – סחטתי את הכרישה, טחנתי גס בפולסים מהירים, הוספתי שבבי סויה לאחר השרייה כמובן, הוספתי קמח מצה ומעט קמח תפוחי אדמה.אגב, האורחים שלא היו טבעוניים התלהבו עד מאוד. המשך חג שמח : 😀

    • אפרת הגיב:

      הרגע גמרתי להכין..למרות שיש לי זכרון טראומטי מכרישה מבושלת, הלכתי על המתכון.אמ..מה..לא אהבתי את הטעם המודגש של הכרישה.גם הקערה עם התערובת התמלאה נוזלים בתחתית. אולי צריך לסחוט את התערובת.

      אני אנסה את ההצעה של יהודית.

      לעומת זאת, השוקולד עם האגוזים – יצא פצצה 🙂

    • Eti הגיב:

      ממש לא טעים, חבל שניסיתי כשהיו אורחים, היה מביך

    • בר רומנו עליזה הגיב:

      קציצות נורא מרות ולא יודעת מה לעשות או לתקן את הכל העיסה שהכנתי

  2. Natasha הגיב:

    תאווה לעיניים (לבינתיים)!
    האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה כתחליף לקמח בכלל… (למשל, לקמח המצה)? ואם לא, למה לא?
    אנחנו מחפשים מה לעשות איתו החג ונשמח להדרכה.. 🙂

    • אורי הגיב:

      האמת שאין לי כזה ניסיון איתו, אבל במרקם שלו הוא יותר עמילני, דומה קצת לקורפלור ולכן עלול לצאת קצת דביק ויותר סמיך (לפעמים זה טוב!), בניגוד לקמח מצה שהוא הרבה יותר פריך וגרגירי. זאת תחושתי 🙂

  3. אילאיל הגיב:

    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח תפוחי אדמה?

  4. דורון הגיב:

    עשיתי לפי המתכון(בלי סלרי עם יותק כוסברה ופטרוזליה) ומשום מה יצא מר.
    יש השארה מדוע? אולי לא בישלתי מספיק?

    • אורי הגיב:

      לפעמים זה נובע מהמרירות הטבעית של הכרישה, אבל נדמה לי באמת שההרתחה אמורה לנטרל אותה באופן יחסי..

      • דורון הגיב:

        הי אורי,

        הפעם הכנתי בתנור. 200 מעלות משהו כמו שמונה דקות מצד אחד + שתי דקות מצד שני. ללא קמח תפוח אדמה. יצא ממש עסיסי וטעים לא פחות מהגרסה המטוגנת

  5. אורית הגיב:

    היי אורי. זה בדיוק מה שאני מחפשת. שטעם הכרישה יהיה דומיננטי(:
    שאלתי: חוץ מההגבלה של פסח מה אפשר להוסיף במקום קמח מצה?
    מה לגבי הסחיטה של הכרישה אחרי ההרתחה?
    ולגבי הטיגון כתבת:"מחממים במחבת רחבה שמן בעומק חצי גובה הקציצות"- לא מבינה מה זה אומר? האם זה אותה כמות שמן כמו במתכון של קציצות העדשים הירוקות
    עם קוסקוס שלך?

    • אורי הגיב:

      היי אורית, כמובן שאפשר להוסיף קמח רגיל אם זה לא בפסח. אין צורך לסחוט במיוחד (גם לא להכניס עודפי מים..). הכוונה שהשמן יהיה בחצי גובה הקציצה – בדיוק כמו שכתוב, זה שמן רדוד יחסית.

  6. סיון הגיב:

    יצאה לי עיסה רטובה מידי.. אני הייתי מאדה את הכרישה במקום לבשל אותה במים.
    גם אחרי אפייה וטיגון יצא מבפנים רטוב

    • אורי הגיב:

      מוזר, אולי זה תלוי בכרישה – אצלי יצא מצוין ולא הייתי צריכה אפילו לסחוט.

      • ורד הגיב:

        חובה לאדות. הבישול במיים לא רלוונטי כי הוא מוסיף נוזלים בכמות לא רצוייה.

  7. נילי הגיב:

    האם טעים גם קר והאם אפשר להכין מראש ולחמם

  8. אילה הגיב:

    אז ככה – לא היו לי כל המצרכים ולכן הכנתי:
    כרישה אחת לא מאודה אלא קצוצה, עלי סלרי, חבילת תרד, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, מל"פ, שמן זית, בהרט-
    כל זה לקציצות ולתנור
    יצא מעולה!

  9. אילה הגיב:

    ו-שכחתי- כמובן שום וקצת קמח חומוס…

  10. אורית הגיב:

    היי אורי- למה הכוונה עלי סלרי- האם לסלרי אמריקאי? או לשורש סלרי (לעלים שלו) ?

  11. בת-אל הגיב:

    האם זה אפשרי לטחון בבלנדר ולא במעבד מזון?
    (:

  12. שמרית הגיב:

    העיסה דביקה מאוד.
    גם הציפוי בקמח תפוח אדמה לא הפך את העסק לסביר.
    לאחר הטיגון נדבקו הקציצות לנייר הסופג.
    מה שהקשה את ספיגת השמן מהקציצות שהיה רב מאוד!!!
    בקיצור, לא התלהבתי. גם מהטעם.

  13. אסף הגיב:

    למי שהלביבות יצאו מרירות, אפשר לטעום את הבלילה לפני הטיגון ולהוסיף כפית סוכר וטיפה מיץ לימון לנטרול המרירות. אני הוספתי כפית סוכר חום ולא היה מריר בכלל. אולי אפשר גם כפית סילאן, אבל לא ניסיתי.

  14. שירן הגיב:

    הי אורי תודה על המתכון..
    אני בשלב הבלילה שיצאה גם לי מרירה האם יש דרך להציל אותה? חשבתי אולי -בטטה מבושלת?

  15. מיכל הגיב:

    היי אורי תודה על המתכון ממש טעים אך חצי אפיתי וזה השתנה לגמרי הפך לצמיגי ולא טעים אז זה מתכון רק לטיגון? יהיה נחמד לציין
    ושוב תודה!! 🙂

  16. מיכל הגיב:

    טוב האמתי שהמתכון הזה טריקי. אחרי שניסיתי חלקן יצאו טוב וחלקן לא. הכוונה פה שהקמח תפוח אדמה יהיה רק במעטפת. הבעיה היא שהעיסה מאוד דביקה ואז כדי ליצור קציצות הקמח תפוח אדמה מתערבב לעיתים פנימה ואז הקציצות יוצאות צמיגיות. כדאי להשאיר את העיסה שעה בקירור אולי לפני כדי להתגבש ואז אפשר גם באפיה אך יותר טעים מטוגן!

  17. סנדרה הגיב:

    היי הלביבות נהדרות. אני מוותרת על עלי הסלרי כיוון שלטעמי זה מוסיף מרירות
    ואת הכרישה מאדה.
    פורסים דק דק ושמים במחבת מכוסה עם טיפונת מים על אש נמוכה. לערבב מדי פעם
    כך היא לא סופגת נוזלים; מתרככת ממש שאפשר גם לא לטחון אחכ.
    הבת שלי טבעונית ואני שואבת מהאתר שלך השראה למטעמים עבורה. תודה.

  18. ליחן הגיב:

    הי אורי,

    האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום קמח מצה?
    אם כן, בכמות זהה?

    תודה!

  19. קרן דגן הגיב:

    יצאו מושלמות. חצי כבר חוסל כשיצא מהמחבת, מזל שזה חם מאוד 😆
    תודה על המתכון 💗

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |