פרחי כרובית בשום ירוק, מנגולד ולימון

אפריל 10, 2012 מאת:

בכלל תכננתי לעשות מהכרובית סיניה, אבל הירוק הירוק הזה של השום הטרי והמנגולד הבשרני פיתה אותי לכיוון לגמרי אחר. אל תתקמצנו על מיץ לימון טרי, במקרה הזה נדמה לי שאין דבר כזה יותר מדי.

חומרים ל-4 מנות

1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
1 חבילה מנגולד
1 שום ירוק על גבעוליו (או 4-5 שיני שום יבשות, פרוסות דק)
1 פלפל חריף ירוק טרי, קצוץ דק (לא חובה)
מיץ טרי מלימון אחד (או יותר)
קליפת לימון מגורדת, החלק הצהוב בלבד
מלח גס אטלנטי
שמן זית

+ שוטפים היטב את פרחי הכרובית ומבשלים במים רותחים ומומלחים כ-5 דקות (יש שמוסיפים מעט חומץ למים כדי לשמור על לובן הכרובית), עד שהכרובית מתרככת מעט, אך לא מבושלת לחלוטין. מסננים.
+ מחלצים 4-5 שיני שום מראש השום הטרי ופורסים אותן דק. שוטפים היטב משאריות חול את הגבעול העבה דמוי הכרישה וקוצצים גם אותו. בוחרים גבעול ירוק רך ולא סיבי, שוטפים וקוצצים.
+ שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים בין הגזעים הלבנים לבין העלים הירוקים. את העלים קורעים בידיים לפיסות בינוניות ואת הגבעולים הלבנים קוצצים.
+ יוצקים מעט שמן זית למחבת גדולה, מוסיפים את כל חלקי השום הקצוצים ואת הפלפל החריף ומאדים מעל להבה בינונית 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המנגולד הקצוץ ומאדים כ-5 דקות נוספות, עד שהעלים מתחילים להתרכך. מוסיפים את פרחי הכרובית המבושלים וממשיכים להקפיץ-לערבב כ-5 דקות נוספות, כך שהיא תתרכך אך תישאר נגיסה. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מעבירים את הכרובית לקערת הגשה, מפזרים קליפת לימון מגורדת, מערבבים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. ניתן להגיש עם מעט רוטב טחינה דליל.

Print Friendly

השאר תגובה

איפור טבעוני של שרומבה
שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games