עצבני כמו הקיץ הישראלי. תבשיל עדשים

עדשים במקום מרק

מאי 1, 2013 מאת:

עד שגיליתי שהילד אוהב מרק עדשים, הגיע גל החום הבלתי אפשרי הזה. מיהרתי להפוך את המרק לתבשיל מהיר, לימוני וחריף, שעזר לנו לשרוד את הצהריים

רק לפני שבועיים גיליתי שהבן שלי אוהב מרק עדשים ירוקות. זה היה אצל חמתי המקסימה, שמשקיעה כמעט כל שישי בארוחות עם מיליון מנות טבעוניות. הילד בלע את המרק שלה כאילו אין מחר. הבעיה שהמחר הגיע, ואיתו גל החום הבלתי אפשרי הזה, ובדיוק כשנמאס לי מכל המתכונים וחיפשתי רעיון חדש לצהריים, התגנב לי לראש מרק העדשים.

אין מצב למרק בטמפרטורה של מרק בחוץ, זה ברור. החלטתי לא להישבר ולהוכיח לילד שעדשים ירוקות אפשר לאהוב בכל פורמט (לאחרונה אני עפה עליהן בקציצות, עם טונות שום, כוסברה וזוקיני). החלטתי להפוך את המרק לתבשיל עוקצני, כזה שיתאים לשמש הדוקרת. מהיר, פשוט וטעים טעים.

תבשיל לימוני וחריף של עדשים ירוקות
כל הקטע הוא לא לבשל בהמון מים, כדי שלא יהיה מרק אלא תבשיל עם מעט רוטב מלא בטעם. שחקו עם עשבי תיבול כאוות נפשכם.

חומרים ל 6-8 מנות

500 גרם עדשים ירוקות, שטופות
1 בצל גדול, חצוי ופרוס
5-6 שיני שום פרוסות
4 גזרים מגורדים
1 פלפל צ'ילי קצוץ
חופן זרעי כוסברה, שבורים במכתש ועלי
חופן עלי מרווה קצוצים
עלים טריים מ 2-3 גבעולי טימין
מיץ וקליפה מגורדת מלימון שלם
שמן זית
מלח ים

להגשה:
מיץ מ-1/2 לימון
פטרוזיליה או שמיר, קצוצים

+ מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים את הבצל, השום והצ'ילי במשך כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את זרעי הכוסברה והגזר המגורד וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות.
+ מוסיפים את העדשים, המרווה והטימין, מערבבים ומאדים 2-3 דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים מעט שמן זית.
+ מכסים את העדשים במים (לא יותר מכיסוי) ומבשלים ללא מכסה ובבעבוע מתמיד, מעל להבה בינונית במשך כ-30 דקות. מדי פעם מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.
+ מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון, מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, עד שהעדשים רכות אך נגיסות.
+ מסירים מהאש, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון וממליחים. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים על אורז לבן או מלא ומפזרים פטרוזיליה או שמיר קצוצים.

סדנאות בישול

עצבני כמו הקיץ הישראלי. תבשיל עדשים

עצבני כמו הקיץ הישראלי. תבשיל עדשים

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. מאת ונסה:

    הכנתי בלי התבלינים והצ'ילי (לא היה לי ) ועדיין יצא מדהים! הלימון משדרג מאוד
    תודה!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט