תבשיל מפתיע ועשיר בטעמים. מנגולד עם משמשים

תבשיל מנגולד, משמשים ולימון כבוש

יוני 1, 2014 מאת:

שילוב הטעמים של המשמש המתוק והלימון הכבוש החמצמץ פשוט נפלא. ניתן להגיש את המנה כסלט חם, תוספת או לערבב אותה עם אורז לבן או מלא.

1 צרור גדול מנגולד, מופרד לעלים ולגבעולים, קצוץ
12 משמשים קטנים ובשלים, חתוכים לרבעים
3-4 שיני שום פרוסות דק
1 כף גדושה לימון כבוש קצוץ, רצוי בפפריקה (ניתן למצוא בסופר במדפי הסלטים)
2 תמרי מג'הול מגולענים וקצוצים או חופן קטן של צימוקים כהים
מיץ מ-1/2 לימון קטן
חופן שקדים פרוסים/צנוברים/קשיו קצוץ
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

+ מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את השום ומטגנים מעט (זהירות לא לחרוך!). מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
+ מוסיפים למחבת את המשמשים, הלימון הכבוש והתמרים הקצוצים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מניחים להתבשל כ-5 דקות.
+ מוסיפים מיץ לימון טרי ושקדים פרוסים, מערבבים ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או מערבבים עם אורז.

תבשיל מפתיע ועשיר בטעמים. מנגולד עם משמשים

תבשיל מפתיע ועשיר בטעמים. מנגולד עם משמשים

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט