כל מה שצריך זה פנקייק. ניסיון מספר 3

פנקייק טבעוני של אמא

אפריל 21, 2013 מאת:


בבקשה אל תתחילו עם "זה לא בריא" – פנקייק לא נועד להיות בריא ובתקופה שאמא שלי לימדה אותי להכין אותו, לא היה במקומותינו קמח מלא או סוכר חום. בכל זאת, השתדלתי להוסיף טיפה מצפון, קחו את זה מכאן לאן שתרצו.

חומרים לכ-15 חביתיות

2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח מלא
4-5 כפות סוכר (אני השתמשתי בסוכר קנים)
1 שקית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות שמן חמניות (אפשר שמן צמחי אחר)
1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)
כ-1/2 2 כוסות תחליף חלב (אני השתמשתי בחלב אורז-שקדים)

+ מניחים את הקמחים, הסוכר, אבקת האפיה והמלח בקערה גדולה ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ותמצית וניל ואת ה"חלב" – רצוי להוסיף את החלב בהדרגה ולערבב עד להגעה לרמת הסמיכות הרצויה. מערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה, סמיכה אך נוזלית. משהים כ-5 דקות, על מנת שאבקת האפייה תתחיל לפעול.
+ מחממים מחבת קטנה וטובה (נון-סטיק) – אפשר בלי שמן בכלל, מי שרוצה יכול לשמן בעזרת נייר סופג. יוצקים מהבלילה למחבת החמה ומפזרים בשכבה אחידה על פני המחבת. ממתינים כ 1-2 דקות להופעת בועות והשחמת השוליים, הופכים וממתינים דקה נוספת. מוציאים לצלחת הגשה וממשיכים כך עם יתרת הבלילה.
+ מגישים עם פירות חתוכים, קצפת קוקוס וסירופ מייפל אמיתי.

איך מכינים קצפת קוקוס?
מאחסנים במקרר (בעמידה, זה חשוב) פחית של קרם קוקוס (שימו לב שיש בו לפחות 16 אחוז שומן, הכי טוב 20 אחוז) למשך יממה. מוציאים בזהירות ופותחים את הפחית מבלי לנער אותה. תוכלו להבחין שהקירור גרם לשומן להתקשות ולהיפרד מהמים – ככל שאחוזי השומן גבוהים יותר, ככה יהיה יותר שומן ופחות נוזל שקוף. מוציאים מהפחית את השומן ללא הנוזל לקערת הקצפה ומקציפים 2-3 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה. אפשר להוסיף אבקת סוכר לפני ההקצפה.

ממש כמו של אמא. פנקייק טבעוני מושלם

ממש כמו של אמא. פנקייק טבעוני מושלם

Print Friendly

7 תגובות לפוסט

  1. מאת רוני:

    הכנתי ויצא מעולה! תודה! 😉 טעים, קל להכנה ומחומרים זמינים מאוד. יצא בדיוק טעם ומרקם של פנקייקים לא טבעונים. מעניין למה מלכתחילה יש במתכון המקורי ביצה… אולי סתם דרך של אמהות לחוצות לדחוף חלבונים מיותרים 🙂

  2. מאת אורי:

    ניסיתי עכשיו ממש – מצוינים! נחטפו

  3. מאת יואב:

    הכנתי אתמול בערב עם הילדים. השתמשנו אך ורק בקמח קוסמין.

    יצא פשוט מעולה.

    מעל פיזרנו אגוזי מלך קצוצים, שבבי קוקוס, פירות חתוכים וסירופ מייפל.

    מתכון נפלא.

    תודה רבה!

  4. מאת ת.:

    האם אפשר להשתמש רק בקמח לבן ללא קמח מלא? אני לא אוהבת את הטעם של אבקת האפייה ולכן אני רוצה לדעת אם אפשר אולי להשתמש לכל המתכון בקמח תופח של אוסם?

    • מאת אורי:

      אפשר להשתמש בקמח לבן בלבד. לגבי אבקת האפייה – קמח תופח הוא בעצם קמח מעורב באבקת אפייה או מתפיח דומה. אפשר לנסות.

  5. מאת יעל:

    שאלת תם:
    כמה זה קורט?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט