עשיר, משביע, מלטף. סיבוב נוסף על קצה החורף

מרק פטריות שחורות ושעועית לבנה

מרץ 20, 2013 מאת:


מי שמעדיף מרק בהיר וצלול יותר, יכול לוותר על חלק ממי ההשריה של הפטריות ועל תפוחי האדמה, שנוטים להעכיר את המרק.

5 פטריות פורוטבלו גדולות, פרוסות לרצועות
חופן פטריות חצוצרה שחורות, מושרות במים חמים (אפשר להחליף בפורצ'יני)
2 כוסות שעועית לימה שהושרתה לפחות 8 שעות (אפשר גם 24 שעות אם מחליפים את המים ובלילה מאחסנים במקרר)
1 צרור בצל ירוק, קצוץ (החלק הלבן והירוק)
1 כרישה, פרוסה דק
3-4 גבעולי סלרי קצוצים
2-3 גזרים פרוסים
3 תפוחי אדמה חצויים ופרוסים
2-3 גבעולי טימין
2-3 עלי דפנה
מלח
שמן זית
1 כף שמן קוקוס (לא חובה)

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

 + מחממים בסיר רחב שמן זית עם כף אחת של שמן קוקוס (לא חייבים אבל כדאי, הוא מעניק למרק קטיפתיות וברק). מאדים את הבצל הירוק הקצוץ והכרישה כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן-לערבב 5-10 דקות נוספות.
+ מוציאים את הפטריות השחורות ממי ההשרייה (לא שופכים את המים). סוחטים וקוצצים דק ומוסיפים לסיר. מוסיפים את מי ההשרייה (כדאי לוודא שאין חול בתחתית כדי לא לשפוך אותו פנימה) ומערבבים.
+ מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות, השעועית טימין ועלי דפנה ומכסים במים. מבשלים כשעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית רכה לחלוטין. ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול.
+ אם רוצים מרק סמיך יותר, מוציאים חלק ממוצקי המרק עם מעט מהנוזלים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, מחזירים לסיר ומערבבים.

עשיר, משביע, מלטף. סיבוב נוסף על קצה החורף

עשיר, משביע, מלטף. סיבוב נוסף על קצה החורף

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. מאת מיכל:

    הי אורי,
    האם כמות המים היא "לפי העין", או שאת ממליצה על כמות מסויימת?
    תודה 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט