גלידת שוקולד-בוטנים טבעונית

יולי 7, 2012 מאת:

הגלידה הזאת מתקבלת רכה למדי, מומלץ להקפיא אותה לפני ההגשה למשך שעה שעתיים. אם היא מתקשה מדי, משאירים לכמה דקות בחוץ, לריכוך. סניקרס, מאחוריך.

חומרים ל-4 מנות

100 גרם שוקולד מריר איכותי, פרווה
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית (אפשר לטחון בוטנים קלויים ללא קליפה למשחה חלקה ואפשר לקנות חמאת בוטנים ללא תוספות בכלל)
1/2 כוס חלב אורז או חלב סויה לא ממותק
2 כפות סוכר חום

3 כוסות קרח

+ טוחנים את כל המרכיבים מלבד הקרח בבלנדר חזק מאד, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
+ מוסיפים את הקרח וטוחנים תוך כדי דחיסה עד שמתקבלת גלידה רכה. מעבירים לצלוחיות ומגישים או מאחסנים במקפיא למשך שעה ומעלה, עד ההגשה.

Print Friendly, PDF & Email

5 תגובות לפוסט

  1. בת-אל באר הגיב:

    אורי, ניסיתי את גלידת השוקולד בוטנים- פיצוץ!
    בפעם השנייה הוספתי לבלנדר 3 בננות קפואות וחופן בוטנים ממש בסוף בשביל הקראנצ'יות- מדהים.
    את אלופה ומעוררת השראה,
    בת-אל.

    • זוהר הגיב:

      אורי שלום, אני רוצה לנסות להכין את הגלידה. האם אפשרי להחליף את חלב הסויה בחלב/קרם קוקוס או שזה ישתלט על הטעם? תודה מראש, זוהר

      • אורי הגיב:

        לטעמי כן, רק הייתי מקררת אותם היטב (זה אומר שחלק מהקרם יתקשה, לא נורא, בלנדר טוב יתגבר על זה קלות). קחי רק בחשבון שהגלידה תצא שומנית יותר.

  2. רעות הגיב:

    היי אורי,
    האם ידוע לך מה נדרש מבלנדר על מנת שיוכל לטחון קרח או פירות קפואים?
    אני לא יודעת אם הבלנדר שלי מסוגל לזה ולא רוצה להרוס אותו תוך ניסוי וטעייה…
    תודה!

    • אורי הגיב:

      זה בדרך כלל צריך להיות בלנדר די חזק, אבל היצרן אמור לפרסם במפרט האם הוא טוחן קרח לדעתי..

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games