האדום האדום הזה שמבטיח שבחים

טאבולה רימונים

דצמבר 21, 2012 מאת:


מתכון שהכנתי לראש השנה, בשינויים קלים מהמתכון לסלט בורגול שמופיע בספר הבישול של עומר מילר "מטבח ישראלי". הכמויות באמת לא רלוונטיות – פוצצו אותו בגרגירי רימון ועשבי תיבול להנאתכם, איש לא יתלונן.

1-2 כוסות בורגול עבה (במקור דק, אני מעדיפה את העבה)
1-2 כוסות גרגירי רימון טריים
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (אני אוהבת את התערובת פטרוזיליה, כוסברה ונענע. אפשר גם סלרי ובצל ירוק)
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

לרוטב:
מיץ מלימון או ליים אחד
שמן זית
1-2 כפיות רכז רימונים
1/2 כפית סוכר חום
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

+ מניחים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים. משהים למשך כ-20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך. מסננים משאריות נוזלים אם יש ומניחים להצטנן.
+ מניחים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט.

+ מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט שבקערה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

האדום האדום הזה שמבטיח שבחים

האדום האדום הזה שמבטיח שבחים

Print Friendly

7 תגובות לפוסט

  1. מאת טלי:

    אורי יקרה, בחלק מהמתכונים שלך את משתמשת בצילי. למה את מתכוונת? לפלפל טרי או לפלפל מיובש שלם /פתיתי צ'ילי?

    חוץ מזה, תודה על אתר מקסים ושימושי
    שנה טובה ומתוקה
    טלי

    • מאת אורי:

      היי טלי, בדרך כלל מדובר בצ'ילי טרי, אני משתדלת לציין כשזה התבלין היבש. שנה נהדרת ותודה על המחמאות 🙂

  2. מאת ענבל:

    הי אורי, יכול להיות ששכחת לציין שצריך לבשל את הבורגול…? ואכם כן, הכמות היא לבורגול מבושל או יבש? ומגישים חם או קר? תודה

    • מאת אורי:

      אוי ואבוי, המתכון הזה כל כך הרבה זמן באתר 🙂 שמים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים, מניחים כ-20 דקות עד שהמים נספגים והבורגול רך. מגישים קר 🙂

  3. מאת אפרת:

    האם יש תחליף בורגול לנמנעים מגלוטין ?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט