מרק דלעת, שומר וכרישה

אפריל 5, 2012 מאת:

הדלורית מעניקה את הבשרניות, השומר את המתקתקות והכרישה את ה"חמאתיות" הקרמית. מרק שנולד מאלתור של רגע ולא ברור מה הוא יותר – טעים או קל להכנה.

1 דלורית, חתוכה לקוביות
1 גזר, פרוס
1/2 ראש סלרי, חתוך לקוביות
1 שומר, פרוס
1 כרישה, פרוסה
6-8 שיני שום, פרוסות
1/4 כוס יין לבן יבש
1/2 כפית סוכר חום
2-3 עלי דפנה
3-4 גבעולי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
2-3 גבעולי טימין
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
כ-1/2 1 ליטר מים או ציר ירקות

להגשה:
בצל ירוק קצוץ

+ מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הכרישה ושיני השום הפרוסות במשך 2-3 דקות, עד שהן מתרככות ומעלות ניחוח (זהירות לא לחרוך). מוסיפים את יתר הירקות, את היין הלבן ואת הסוכר וממשיכים לאדות ולערבב מדי פעם כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע.
+ מוסיפים את עלי הדפנה, גבעולי הטימין, הפטרוזיליה וגבעולי הסלרי ומכסים במים (ניתן לקשור את עשבי התיבול בחוט שפגט, על מנת להקל על חילוצם בתום הבישול). מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס טרי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כשעה, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.
+ מחלצים מהסיר את עשבי התיבול ואת עלי הדפנה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, לקבלת מרקם קרמי חלק. במידת הצורך מחממים שוב, מתקנים תיבול ומגישים.

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. אמילי הגיב:

    שלום,
    אני לא מצליחה למצוא כרישה האם אפשר להחליף בבצל רגיל או בצל ירוק ואם כן מה נראה לך עדיף? תודה!

    • אורי הגיב:

      היי אמילי, באמת הכרישה עוד לא בשיאה בשווקים.. הייתי מחליפה דווקא בבצלי שאלוט פרוסים, הם מתקתקים וריריים קצת כמו כרישה. אפשר להוסיף איתם (או לחוד אם אין שאלוט) הרבה בצל ירוק עם החלק הלבן והירוק. ואם אין – בצל סגול פרוס דק גם יעבוד. בהצלחה, עשית לי חשק! :mrgreen:

  2. אלה הגיב:

    היה לי שומר שהייתי צריכה לנצל ויצא לי מדהים! באמת אחד המרקים המוצלחים שהכנתי החורף, תודה!

השאר תגובה

מצעד בעלי החיים הגדול בהיסטוריה
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games