ביס גדול גדול. התוצאה הסופית

המבורגר אורז, פטריות ועדשים

ינואר 11, 2013 מאת:

רביד פטל

רביד: הטריק של המתכון הוא שבסיס המג'דרה נשמר – מכינים את המג'דרה ומשתמשים בחצי ממנה לתערובת הקציצות. ככה בסופו של יום יש לכם 2 מנות להתענג עליהן – מג'דרה וקציצות שהן גם נטולות גלוטן. כאן ההמבורגר בגרסה אפויה, ניתן לטגן או לצלות על הגריל.

חומרים ל 8-10 קציצות

למגד'רה:
1 בצל גדול
2 כוסות אורז פרא
1 כוס עדשים שחורות שטופות
4.5 כוסות מים
שמן זית
1 כף סוכר חום
1 כפית פלפל שחור
1/2 1 כפיות מלח (לפי הטעם, אני משתמש במלח ים אטלנטי שהוא פחות מלוח)
1 כפית כמון (או לפי הטעם)

לקציצות:
לפחות חצי מכמות המג'דרה המוכנה
2 חבילות פטריות טריות
1 בצל בינוני
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה (או צרור פטרוזיליה או עלי תרד)
תערובת תיבול לקציצות
תמצית עישון* או טבסקו מעושן
מלח, פלפל
שמן זית

1/2 כוס קמח אורז (אני מעדיף קמח מאורז מלא)

* תמצית עישון מגיעה בבקבוקון שניתן לרכוש בחנויות המתמחות ובטיב טעם. אלה בסך הכל מים שלכדו את הארומה של העשן ומהווים מעין "תיבול". אפשר להחליף גם בפפריקה מעושנת.

מכינים את המג'דרה: מאדים בצל קצוץ בסיר עם כף סוכר חום, מלח ופלפל (עדיין בלי שמן). כשהבצל מתחיל להיות שקוף מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוסיפים כוס עדשים שחורות ומערבבים. מוסיפים את האורז, מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30-35 דקות (כדאי לבדוק מדי פעם), עד שהמים נספגים והאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים מכוסה למשך 10 דקות נוספות. למי שלא מכיר את האורז הזה, התוצאה הסופית אמורה להיות אורז בצבע סגול יפהפה.
מכינים את הקציצות: קוצצים דק את הפטריות, הבצל ועשבי התיבול ומניחים בקערה. מתבלים בתערובת תיבול לקציצות, מלח, פלפל ותמצית עשן. מוסיפים לפחות חצי מכמות המג'דרה ומערבבים היטב עם מעט שמן זית. מוסיפים בהדרגה את קמח האורז תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה (מעט מדי יגרום לקציצות להתפרק ויותר מדי יעשה את הקציצות יותר כמו לחמניות).
+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ יוצרים קציצות המבורגר שטוחות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן במעט שמן זית. אופים 10-15 דקות, הופכים וממשיכים לאפות 10-15 דקות נוספות, עד שהקציצות פריכות ושחומות מבחוץ ועדיין עסיסיות מבפנים. מברישים או מרססים מעט שמן זית. מניחים בלחמניה עם בצל סגול, חסה, עגבניות, מלפפון חמוץ וקטשופ ונותנים ביס גדול גדול.

ביס גדול גדול. התוצאה הסופית

ביס גדול גדול. התוצאה הסופית

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מאת נועה:

    זה אמנם לא פוסט חדש, אבל אני באופן אישי מרגישה בטוחה יותר לגשת למתכון כאשר מופיעות תחתיו תגובות של נסיינים, אז החלטתי לדווח. השתמשתי באורז בסמטי לבן רגיל ובעדשים ירוקות דווקא. הוספתי לבלילה גם חצי כפית זרעי כוסברה טחונים שהוסיפו ריח וטעם. הקציצות יצאו מדהימות, וזה היה הניסוי המוצלח ביותר שלי עד כה עם מתכונים מהבלוג. טעים טעים טעים.

  2. מאת מורן:

    שלום אורי, הכנתי את הקציצות לפי המתכון ולמרות ששמתי כרבע עד שליש כוס שמן זית, הקציצה דיי התפרקה בסופו של דבר. מה אפשר לעשות במקרה כזה, שכבר בשלב של לפני ההכנסה לתנור אני רואה שהן לא ׳נדבקות׳? תודה, מורן

    • מאת אורי:

      היי מורן, קצת קשה לי להבין מה בדיוק קרה, אבל הייתי מנסה להוסיף פירורי לחם או קמח כלשהו כדי לאחד את העיסה

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט