צילום: אורי שביט

אטריות אורז עם פטריות שיטאקי שחורות, חצילים וטופו

אוקטובר 6, 2012 מאת:

יש בארץ שיטאקי בהירות טריות מוצלחות, אבל לשחורות יש טעם עמוק יותר ומרקם בשרני יותר, על אף שהן מיובשות. משרים אותן במים לפחות חצי שעה (אפשר גם 24 שעות, במקרר) ומניחים מעל הקערה צלחת קעורה שתגרום להן לשקוע במים ולא לצוף מחוץ להם. גם המים יקבלו טעם וארומה נהדרים ויכולים לשמש להכנת התבשיל/מרק שאתם מכינים איתן (רק תקפידו להשאיר את החול בחוץ).

חומרים ל 4-6 מנות

1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז
1 חבילה (100 גרם) שיטאקי שחורות מיובשות (להשיג בחנויות המתמחות וגם במרכולים וברשתות הטבע, תלוי בסניף. חפשו במדפים מן המזרח הרחוק)
1 חבילה (300 גרם) טופו
2 חצילים בינוניים (רצוי בלאדי) חתוכים לקוביות גדולות
3-4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי טרי או יבש, קצוץ
1/4 כוס רוטב סויה בהיר
1 כף רוטב פטריות אסייתי
1 כפית שמן שומשום
שמן צמחי בעל טעם נייטרלי (חמניות, תירס, זרעי ענבים וכד')

להגשה:
כוסברה קצוצה (אפשר גם בצל ירוק קצוץ דק)

+ משרים את פטריות השיטאקי למשך חצי שעה בקערה עם מי ברז ומוודאים שהם מכוסות לחלוטין (כדאי לשים משקולת). מסננים, סוחטים (אם רוצים שומרים את הנוזלים ומוסיפים מעט מהם למחבת במהלך ההקפצה) וחותכים לרצועות. כדאי להסיר בסכין את בסיס ה"רגל" של הפטריה, שעלול להישאר קשה ולא לעיס.
+ במקביל, מפזרים מלח על קוביות החצילים ומניחים לחצי שעה, להגרת נוזלים והפגת מרירות. מנגבים קלות להסרת הנוזלים והמלח.
+ מחממים מעט שמן במחבת גדולה או בווק ומקפיצים את השום, הצ'ילי והטופו במשך כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהטופו משחים מעט מכל הצדדים. מוסיפים את החצילים ומקפיצים-מערבבים 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את רצועות השיטאקי וממשיכים להקפיץ 2 דקות נוספות. מוסיפים את הרטבים ושמן השומשום, מערבבים ומקפיצים עוד דקה, לאיחוד טעמים.
+ בינתיים, משרים את אטריות האורז בקערה עם מים רותחים למשך כ-4 דקות. מסננים ושוטפים במי ברז כדי למנוע הידבקות. מעבירים את האטריות המרוככות למחבת הפטריות ומקפיצים יחד 1-2 דקות. מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה.

Print Friendly

8 תגובות לפוסט

  1. מאת גלית:

    מה זה רוטב פטריות אסייתי?

  2. מאת מרב:

    אורי, סליחה על השאלה: לקלף או לא לקלף את החצילים?

  3. מאת תגיל:

    המתכון נראה נהדר. מה היית מציעה במקום חצילים, למי שממש לא סובל חצילים?

  4. מאת שרון:

    היי 🙂
    כתבת בפתיחה של המתכון, בסוגריים, רק להקפיד להשאיר את החול בחוץ (על מי ההשרייה של הפטריות). אני בדרך כלל שופכת את כל המים לתבשיל.. לא חשבתי שעלול להיות בו חול.
    החול שוקע למטה? כלומר, איך מקפידים להשאיר את החול בחוץ?
    תודה!

    • מאת אורי:

      כן הוא שוקע למטה, הוא יוצא לפעמים בין קפלי הפטריות היבשות כשהן מתרככות. אז פשוט לא יוצקת ממש הכל.

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט