מתכונים לראש השנה. סלק צלוי במילוי חיטה ועדשים

מתכון וידאו: סלק צלוי במילוי חיטה ועדשים

אוגוסט 16, 2013 מאת:

מנה אישית, טעימה ומרהיבה עם בונוס נפלא של תועפות ערכים תזונתיים. מתאימה מאד להגשה כמנה ראשונה בארוחת החג

אני מתה על סלק. הצבע שלו מהמם, הטעם שלו מתקתק ועמוק והמרקם שלו כיפי ונגיס. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על כמה השורש הזה טוב לבריאות. כשחשבתי על מנה ראשונה אישית וחגיגית, שמתאימה גם לארוחות חג, הוא מיד קפץ לי לראש והחלטתי למלא אותו בסלט חיטה – את העדשים הירוקות אפשר להחליף בשחורות, אפשר להוסיף עשבי תיבול אחרים לטעמכם ולהעשיר את הטעם של המילוי בבצל סגול מטוגן – הכל הולך.

סלק צלוי במילוי סלט חיטה ועדשים שחורות

Print Friendly

3 תגובות לפוסט

  1. מאת דליה:

    בוקר טוב, מה תורם המלח הגס שבתחתית תבנית האפייה של הסלקים? ראיתי את הטכניקה הזאת בעבר אבל מבקשת להבין את הסיבה. תודה

    • מאת אורי:

      המלח מתפקד כמעצים חום (הוא סופג את חום התנור ומפיץ אותו) וגם סופח לחות. המטרה שהסלקים ייצלו היטב ויעצימו את מתיקותם הטבעית.

  2. מאת רחלי:

    היי,
    תודה רבה.

    הערתי: עדיף מלח גס (בישול) מבחינה בריאותית.

    כל טוב

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט