המרקם שלה פשוט הורס. שחקו עם הטעמים והשתמשו גם בתור פירה או קרם. יאמ!

ממרח דלעת ערמונים בניחוח מעושן

מרץ 18, 2013 מאת:


המרקם הקרמי של דלעת הערמונים הצלויה פשוט מבקש להימרח על לחם טוב, אבל יהיה מצוין אפילו כתוספת. את הפפריקה המעושנת הוסיפו בהדרגה כדי שרק תעניק לה ניחוח ולא תשתלט. את הטימין אפשר להחליף בבצל ירוק קצוץ או אפילו נענע טריה.

2-3 דלעות ערמונים
כ-1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
1 שן שום כתושה
מעט עלי טימין טריים
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור גרוס טרי

+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ עוטפים כל דלעת בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה. צולים 30-45 דקות, עד שהדלעות מתרככות לחלוטין (בודקים בדקירת סכין).
+ חוצים את הדלעות הצלויות ומנקים מזרעים וסיבים. מרוקנים את בשר הדלעת לקערית.
+ מוסיפים פפריקה מעושנת (זהירות, היא דומיננטית, כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום), שום, טימין, מלח ופלפל. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או קר.

המרקם שלה פשוט הורס. שחקו עם הטעמים והשתמשו גם בתור פירה או קרם. יאמ!

המרקם שלה פשוט הורס. שחקו עם הטעמים והשתמשו גם בתור פירה או קרם. יאמ!

 

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט