קישואים צלויים בפסטו נענע וקרם סלק נא

מרץ 26, 2015 מאת:

קישואי אצבע צעירים וקטנטנים קרצו אלי מהדוכן של "עלה עלה" בשוק האיכרים בדיזנגוף סנטר (ימי חמישי מהצהריים) – אפשר כמובן להשתמש בקישואים או בזוקיני רגילים, חתוכים לאורך לפלחים דקים. מניסיון, הרטבים ישמשו אתכם במתכונים רבים נוספים.

חומרים ל-4 סועדים

20 מיני קישואים שלמים או 5 קישואים/זוקיני צעירים, חתוכים לאורך לפלחים דקים
עלים טריים מ-4 ענפי טימין
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית

לפסטו נענע:
1 כוס עלי נענע טריים
חופן עלי כוסברה טריים (לא חובה)
1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/4 כוס קשיו טבעי
מיץ מ-1/2 ליים (או לימון קטן)
1/3 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

לקרם סלק נא:
1 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 שן שום
2 כפות חמאת שקדים טבעית
1/4 כוס מים
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מניחים את הקישואים בקערה. יוצקים מעט שמן זית, מפזרים עלי טימין טריים ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בידיים כך שהקישואים ייעטפו בשמן ובתבלינים.
+ מניחים את הקישואים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור במשך כ-15 דקות, עד שהקישואים מתרככים ומזהיבים קלות. בינתיים מכינים את הרטבים.
+ מכינים פסטו נענע: מניחים במיכל קטן של מעבד מזון את כל חומרי הפסטו ומעבדים עד לקבלת ממרח סמיך. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערית הגשה.
+ מכינים קרם סלק: מרסקים בבלנדר את כל החומרים, עד לקבלת קרם סמיך וחלק. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערית הגשה.
+ מגישים את הקישואים הצלויים לצד הרטבים, כמתאבן או מנה ראשונה מרהיבה.

קישואים ננסיים צלויים עם רטבים צוננים וצבעוניים

קישואים ננסיים צלויים עם רטבים צוננים וצבעוניים

Print Friendly

2 תגובות לפוסט

  1. לימור הגיב:

    אין לי חמאת שקדים זמינה…. מה אני יכולה לשים במקום?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games