אופים וטורפים. עוד כמה דקות והם עולים על שולחן החג

מהיר לחג: גלילות פילו במילוי תרד ובמילוי חצילים

ספטמבר 6, 2013 מאת:

שני מאפים חגיגיים ומרשימים שיגנבו את ההצגה מיתר המנות שעל השולחן. הבונוס: הם הכי קלים להכנה

הרבה פעמים קורה שדווקא מתכון שלא בדיוק תכננתי אלא אלתרתי על הדרך ובלי יותר מדי מחשבה, הופך להיות כוכב הארוחה. זה בדיוק מה שקרה עם המאפים האלה בערב ראש השנה – הכנתי אותם בצורת גלילה גדולה שנפרסה על השולחן, ברור שאפשר גם למלא בהם מאפי פילו אישיים, מאפי בצק עלים ואפילו לשטח על בצק פריך לקיש. כשזה טעים – זה פשוט טעים!

מאפי פילו במילוי תרד או חצילים

6 דפי פילו מופשרים
שומשום לבן/שחור לעיטור
שמן זית להברשה

למילוי תרד:
1 צרור תרד טורקי או סלסלה תרד רגיל, שטוף היטב
200 גרם טופו מגורד
1-2 שיני שום כתושות
חופן צנוברים
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף שמן קוקוס עדין (לא חובה)
שמן זית

למילוי חצילים:
3 חצילים בינוניים בלאדי
1 גבעול כרישה, פרוסה דק
1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ
חופן אגוזי קשיו
מלח, פלפל שחור גרוס

+ מכינים את מילוי החצילים: מחממים תנור ל-250 מעלות. מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-45 דקות, עד שהחצילים משחימים וקלויים היטב. מוציאים מהתנור, חותכים לרוחב את החלק העליון של הקליפה ומחלצים את בשר החציל למסננת פלסטיק, להגרת נוזלים (אם יש הרבה גרעינים, עדיף לא להכניס אותם למילוי).
+ מחממים מחבת יבשה וקולים עליה את אגוזי הקשיו במשך כ-5 דקות, עד שהם משחימים מעט (זהירות לא לשרוף). מסירים מהאש, שוברים אותם גס ומניחים בצד.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת ומאדים את פרוסות הכרישה והפלפל החריף כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מסירים מהאש.
+ מעבירים לקערה את בשר החציל, הכרישה והקשיו השבור, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מכינים את מילוי התרד: מחממים מעט שמן זית ושמן קוקוס במחבת ומאדים את עלי תרד במשך 2-3 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הטופו המגורד והשום וממשיכים לטגן/לאדות כ-3 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.
+ מערבבים את התרד והטופו עם הצנוברים, מתבלים במוסקט, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הבצק: מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן זית. מניחים עליו עלה שני, מברישים שוב. מניחים עלה שלישי ומברישים. מניחים ממילוי החצילים לרוב העלה קרוב אל הקצה, אך משאירים שוליים גם בקצה הקרוב אליכם וגם משני הצדדים. מקפלים את הפאה הקרובה אליכם על המילוי, מקפלים את שני הצדדים פנימה ומגלגלים לרולדה. מניחים את הגלילה על תבנית משומנת היטב, מברישים בשמן זית מכל הצדדים ומעטרים בשומשום.
+ חוזרים על אותה פעולה עם שלושת העלים שנותרו, ממלאים במילוי התרד והטופו ומגלגלים. מניחים בתבנית לצד גלילת החצילים, מברישים בשן זית ומעטרים בשומשום.
+ אופים את הגלילות בתנור במשך כ-10 דקות, עד שהן משחימות והבצק הופך פריך. פורסים לפרוסות ומגישים חם.

אופים וטורפים. עוד כמה דקות והם עולים על שולחן החג

אופים וטורפים. עוד כמה דקות והם עולים על שולחן החג

Print Friendly

13 תגובות לפוסט

  1. מאת ענת:

    משהו אחר חוץ מפילו שאפשר למלא בו את התערובת? 🙂

    • מאת אורי:

      היי ענת, כמו שכתבתי בפתיח – אפשר להכין איתו בורקסים מבצק עלים למשל (עדיף על בסיס שמן ולא מרגרינה) או להשתמש כמילוי לקיש על בצק פריך טבעוני.

    • מאת אורנה:

      ממש אתמול הכנתי את מאפה השמרים בלינק והבצק יצא מעולה.(מאפה כדורי שמרים במילוי תרד, בצל וצנוברים)המלית שם פחות מצאה חן בעיני והמלית של אורי נשמעת הרבה יותר טוב.
      http://www.xnet.co.il/food/articles/0,14567,L-3102452,00.html

  2. מאת הילה:

    היי אורי,
    המתכונים נראים מעולה!
    אפשר להחליף את התרד בקייל?

    • מאת אורי:

      אהלן, תודה! אני מאמינה שכן, אם כי יש לו טעם מובחן ופחות עדין מלתרד והוא גם סיבי יותר כך שתצטרכי לרכך אותו היטב – הייתי חולטת במים רותחים לפני.

  3. מאת עדי:

    אני רוצה להכין את הגלילות לארוחה חגיגית. הייתי מעדיפה להכין הכל עד לשלב האפיה ואז קצת לפני הארוחה לאפות.. כמה זמן מראש אפשר להכין?

    • מאת אורי:

      היי עדי, אני מאמינה שכמה שעות מראש לא יזיקו. תברישי היטב גם מלמעלה שהדפים לא יתייבשו ותכסי את התבנית בניילון. וחשוב שיהיו מינימום נוזלים במילוי כדי שהוא לא יקרע את הבצק

  4. מאת מיכל:

    יאמי יאמי!

    תודה!

  5. מאת טליה:

    היי,הבלוג שלך מדהים :mrgreen: חיפשתי בסופר דפי פילו אבל מצאתי רק את הגלילים. האם זה גם יעבוד? ואםכן, לאיזה גודל "דף" לחתוך כל אחד? תודה!

    • מאת אורי:

      היי, אלה לא גלילים, אלא דפים מגוגלים יחד. כאשר תפשירי ותפתחי את החבילה תגלי שאלה דפים נפרדים 🙂 תודה!!

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט