ריזוטו טבעוני. צילום: אורי שביט

ריזוטו תרד טורקי ושום ירוק

אפריל 21, 2013 מאת:


הנימוחות של התרד, הקרמיות של הכרישה והניחוחיות של השום הירוק, הופכים את הריזוטו הזה לתענוג אביבי מושלם. נסו ולא תצטערו.

חומרים ל-6 מנות

2 כוסות אורז ריזוטו מזן ארבוריו
כ-1 ליטר ציר ירקות רותח (אפשר להחליף במי החליטה של התרד)
1 צרור תרד טורקי, קצוץ גס (או קופסא גדולה של עלי תרד קטנים)
1 ראש שום ירוק על גבעוליו, קצוץ (אפשר להחליף ב 5-6 שיני שום)
1 כרישה קצוצה (החלק הלבן והירוק הרך)
1/2 כוס יין לבן יבש
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי

להגישה: קליפת לימון מגורדת, פטרוזיליה קצוצהרד

+ חולטים את התרד במים רותחים במשך 1-2 דקות, עד שהעלים מתרככים. מסננים וסוחטים מעט. אם אין לכם ציר – זה הרגע לשמור את מי החליטה לשלב הבישול.
+ מחממים את שמן הזית וכף אחת של שמן קוקוס במחבת גדולה. מוסיפים את הכרישה ואת השום הקצוצים ומאדים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
+ מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, כך שכל הגרגירים ייעטפו בשמן.
+ מוסיפים מצקת של ציר ירקות (או נוזל חליטה) רותח ומערבבים, עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך להוסיף נוזלים ולערבב עד שנספגו בערך מחצית מהנוזלים.
+ מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לערבב, עד שהוא נספג באורז. מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים. כעת ממשיכים להוסיף נוזלים בהדרגה ולערבב, עד שכל הנוזלים נספגו באורז כמעט לחלוטין, האורז קרמי ורך אך מרכז הגרגיר נותר נגיס (כל התהליך אמור לקחת בערך 25 דקות).
+ מוסיפים לאורז כף נוספת של שמן קוקוס ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
+ מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים קליפת לימון מגורדת ופטרוזיליה קצוצה ומגישים.

ריזוטו טבעוני. צילום: אורי שביט

Print Friendly

תגובה אחת לפוסט

  1. מאת עופרי:

    עשיתי- יצא סוף!!
    הולך לי טוב עם המתכונים שלך, זה אומר שהם מוצלחים מאוד

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט