פטריות ממולאות בבורגול ואגוזים

מרץ 18, 2012 מאת:

מאת אבישג בננה

אבישג טענה שזה קצת אבוג'רס, אבל בפועל מדובר במתכון קליל למדי ששווה את קריאות ההתפעלות ליד השולחן. חפשו את הפטריות הכי גדולות ומוצקות ואם מצאתם שני סוגים, הרווחתם.

חומרים ל 6-8 מנות ראשונות

10 פטריות פורטובלה ו/או שמפיניון גדולות
100 גרם בורגול גס
8 שיני שום קצוצות גס
2 קישואים מגורדים
1/2 כוס תערובת אגוזים ו/או צנוברים, כתושים במכתש ועלי או במעבד מזון
1/2 צרור כוסברה, קצוצה
עלים מ-2 ענפי אורגנו, קצוצים
1 כף רוטב סויה איכותי
קורט כמון
מלח גס
1-2 כפות שמרי בירה (לא חובה)
מעט שמן זית
מעט שמן חמניות

+ משרים את הבורגול במים רותחים למשך כ-30 דקות, עד שהוא סופח את המים ומתרכך. סוחטים היטב מיתרת המים.
+ בעזרת כף מחלצים את ה"רגל" של הפטריות ומרוקנים אותן מתוכן. מניחים את הפטריות המרוקנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
+ קוצצים גס את הרגליים והמניפות של הפטריות המרוקנות.
+ מחממים מעט שמן חמניות במחבת גדולה ומטגנים את השום 1-2 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את תוכן הפטריות הקצוץ, הבורגול, הקישואים, האגוזים ועשבי התיבול ומתבלים ברוטב סויה ומעט כמון. מערבבים ומאדים 2-3 דקות נוספות.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הפטריות בתערובת הבורגול, מפזרים מעט מלח גס ושמרי בירה על כל פטריה, מזלפים מעט שמן זית ואופים 10-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומשחימות. מגישים מיד.

Print Friendly

5 תגובות לפוסט

  1. מיכל הירשברג הגיב:

    הכנתי את זה עכשיו וזה אחד המתכונים המוצלחים שניסיתי!!

  2. צילוש הגיב:

    אפשר להחליף בקינואה?

  3. גניה הגיב:

    לפסח…..במה כדאי להחליף את הבורגול (ולא בקינואה) שישתלב היטב?
    או שעדיף לחפש מתכון אחר…..

    • אורי הגיב:

      היי, אין הרבה אופציות מתאימות לפסח כשזה מגיע למשפחה הדגנים.. אולי אורז עגול מלא, למרות שהוא "כבד" יותר מבורגול.

השאר תגובה

שוקולד טבעוני של כרמית
בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2017 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games