צילום: אורי שביט

פלפלים ממולאים

אוקטובר 16, 2012 מאת:

אני אוהבת את האדומים, אפשר להשתמש בירוקים או לערבב. כמובן שהטכניקה והמילוי יעבדו מצוין גם במקרה של קישואים, כרוב ושאר ירקות. כמו הרבה תבשילים מהסגנון הזה, למחרת בחימום חוזר זה יהיה אפילו טעים יותר!

8-10 פלפלים אדומים או ירוקים

למילוי:
2 כוסות אורז
1-2 קישואים מגורדים
1-2 עגבניות מגורדות
3-4 גבעולי סלרי, קצוצים
3-4 גבעולי בצל, ירוק קצוצים
1 פלפל צ'ילי, קצוץ
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, פפריקה מתוקה ו/או חריפה
שמן זית

לרוטב:
1 קופסא (260 מ"ל) רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
2-3 שיני שום, קצוצות
מעט סוכר חום, מלח
שמן זית

+ שוטפים את הפלפלים וחותכים לרוחב את החלק העליון עם העוקץ (לא לזרוק, נשתמש בהם למכסה). מנקים את הפלפלים מגרעינים.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את האורז 2-3 דקות מעל להבה גבוהה עד שהוא מלבין. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי וממשיכים לטגן-לערבב 2-3 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומסירים מהאש.
מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר רחב. מאדים את השום הקצוץ 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להעלות ניחוח (זהירות שלא ייחרך). מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים מעט סוכר חום ומלח ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
+ ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז בערך עד 3/4 מגובה הפלפל. מניחים את הפלפלים בצמידות בתוך הסיר עם הרוטב, יוצקים מעט מהרוטב על כל פלפל ומכסים ב"מכסים" ששמרנו. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה, עד שהאורז מבושל לחלוטין. אפשר מפעם לפעם לצקת מהרוטב על הפלפלים.

Print Friendly

6 תגובות לפוסט

  1. מאת גלית:

    הי אורי, אני מניחה שמדובר באורז לבן נכון? אם אשתמש במלא אצטרך לבשל יותר משעה?
    חוץ מזה, נענע תעשה את העבודה במקום פטרוזיליה?

    • מאת אורי:

      היי גלית, כן, כדאי לבשל יותר או לבשל את האורז "חצי בישול" ורק אז למלא.
      נענע לא כל כך מתאימה לבישול ארוך כזה, אולי נענע יבשה. אבל אפשר כוסברה או שמיר או עשב תיבול אחר אם יש לך רעיון 🙂

  2. מאת דנה:

    היי אורי,
    נשמע מעולה! האם זה יכול לעבוד גם עם אורז שמוכן מראש?
    תודה

  3. מאת יעל:

    הי אורי,
    כשמכניסים את הפלפלים לתוך הסיר עם הרוטב האם הרוטב אמור לכסות את הפלפלים?
    אחרי שעה של בישול הרוטב אמור להתאדות או אפשר להפסיק את בישול גם לפני זה?
    תודה!

    • מאת אורי:

      היי, הרוטב לא מכסה ממש עד למעלה ולכן מדי פעם אני יוצקת ממנו על האורז שבתוך הפלפלים. הרוטב לא אמור להתאדות, אנחנו רוצים רוטב 🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט