שידוך נפלא בין הטמפה האגוזית והחריפה לכרוב הסגול הפריך והמתוק. עיקרית מפתיעה

"סטייק" טמפה מזוגג על תבשיל כרוב סגול ותמרים

ספטמבר 19, 2014 מאת:

אם עוד לא גיליתם את חומר הגלם האינדונזי המופלא הזה, עוטו על המשימה. יש שנרתעים מטעמה האגוזי-מיושן, אבל שווה לתת לה צ'אנס פעם נוספת. עובדה, אני התאהבתי.

חומרים ל-4 מנות

1 חבילה (250 גרם) טמפה, מופשרת
שמן זית

לזיגוג:
1 כף סילאן
1 כף שמן זית
1 כף חרדל
1/4 כוס יין לבן יבש
1 שן שום מגורדת
1 פלפל צ'ילי קטן, קצוץ
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
לתבשיל כרוב:
1 כרוב סגול קטן, פרוס דק
1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס לרצועות דקות
10 תמרי מג'הול טריים, מגולענים וקצוצים
1/2 כוס יין אדום
1/3 כוס מים
חופן קטן עלי טרגון טריים
מעט קינמון, מעט ציפורן טחון
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
1/2 כוס צנוברים, קלויים על מחבת יבשה
חופן פטרוזיליה קצוצה

+ מכינים את תבשיל הכרוב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו את רצועות הבצל במשך כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את רצועות הכרוב, מערבבים וממשיכים לאדות כ-10 דקות נוספות, עד שהכרוב מתרכך וצבעו מעמיק.
+ מוסיפים את יתר חומרי התבשיל ומערבבים. מקטינים את הלהבה, מכסים ומניחים להתבשל 30-40 דקות, עד שהכרוב רך אך עדיין מעט נגיס. מסירים מהאש ושומרים בצד.
+ מכינים את הטמפה: חוצים את גוש הטמפה לרוחב, כך שיתקבלו שתי פרוסות (אפשר גם לחתוך לשלושה לקבלת פרוסות דקות ועדינות יותר). את הפרוסות חותכים לרצועות או למשולשים.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצורבים את הטמפה משני הצדדים להזהבה קלה.
+ מערבבים בקערית את חומרי הזיגוג ויוצקים למחבת. מנענעים את הטמפה ברוטב ומטגנים כ-2 דקות. הופכים וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות, עד שכל הזיגוג נספג ונצמד לטמפה.
+ מניחים מתבשיל הכרוב על צלחות הגשה, מפזרים צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה, מוסיפים את נתחי הטמפה ומגישים.

שידוך נפלא בין הטמפה האגוזית והחריפה לכרוב הסגול הפריך והמתוק. עיקרית מפתיעה

שידוך נפלא בין הטמפה האגוזית והחריפה לכרוב הסגול הפריך והמתוק. עיקרית מפתיעה

Print Friendly

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט