מתכונים. ריזוטו. צילום: אורי שביט

ריזוטו עגבניות אדמוני

מאי 6, 2013 מאת:
מי צריך ציר כשיש מיץ? ריזוטו עגבניות

מי צריך ציר כשיש מיץ? ריזוטו עגבניות

הרפתקאותיי בארץ הריזוטו ממשיכות, והפעם – ריזוטו ללא ציר, מבושל במיץ עגבניות

תודו, נכון שהפעמים היחידות שאתם שותים מיץ עגבניות זה במטוס? לא יודעת מי הנחיל דווקא את המנהג הזה, אבל אפילו שונאי בלאדי מרי מתגלים כחובבי המשקה האדום הסמיך והחמצמץ, כשהם תלויים בין שמיים לארץ. המיץ הזה, כשהוא איכותי, יכול לשמש אתכם במטבח להעשרת תבשילים ומרקים, ממש כמו ציר ירקות משובח. זה הצליח לי מצוין בפעם הקודמת עם מרק מינסטרונה מהיר ועכשיו קצר תשואות כבסיס לריזוטו עסיסי. קבלו.

ריזוטו עגבניות
אם המיץ איכותי ומגיע בבקבוק, זאת כבר התחלה טובה. בכל מקרה כדאי לטעום אותו ולחוש את הסמיכות והחמיצות שלו, זה יעזור לכם להחליט באיזה יחס של מים ומיץ אתם רוצים להשתמש. במקרה שלי זה היה 1:1.

חומרים ל 4-6 מנות

2 כוסות אורז ארבוריו לריזוטו
600 מ"ל (3 כוסות) מיץ עגבניות איכותי
600 מ"ל (3 כוסות) מים
1/2 כוס יין לבן
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 כרישה, פרוסה
2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
6-8 שיני שום פרוסות
חופן עלי בזיליקום טריים, חתוכים לרצועות
1 כף שמן קוקוס (לא חובה אבל מומלץ!)
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט סוכר חום (לא חובה)

סלסת עגבניות להגשה:
חופן עגבניות שרי, חתוכות לקוביות קטנות
1-2 שיני שום, קצוצות
חופן עירית קצוצה דק
חופן צנוברים
שמן זית
מלח ים

חופן עלי בזיליקום צעירים

מהאורז למיץ, מהעגבניות לריזוטו. כמה קל, ככה טעים

מהאורז למיץ, מהעגבניות לריזוטו. כמה קל, ככה טעים

+ מרתיחים בסיר את מיץ העגבניות והמים. מכבים את הלהבה ושומרים חם.
+ מחממים מעט שמן זית עם כף שמן קוקוס במחבת רחבה. מוסיפים את הכרישה, הבצל הירוק והשום ומאדים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לאדות יחד 2-3 דקות נוספות. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהיין נספג לחלוטין.
+ מוסיפים למחבת מצקת אחת מנוזל העגבניות החם, מערבבים וממשיכים לבחוש בעדינות בכף עץ עד שהנוזל נספג. ממשיכים כך מצקת אחרי מצקת, תוך כדי ערבוב מתמיד. כעבור כ-15 דקות מוסיפים את קוביות העגבניות הטריות ומערבבים.
+ מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים בתהליך הוספת הנוזלים ההדרגתית והערבוב, עד שהאורז מוכן (רך מבחוץ ונגיס במרכזו), במשך כחצי שעה. מוסיפים את רצועות הבזיליקום, טועמים ומתקנים תיבול. אם הריזוטו חמצמץ מדי לטעמכם, ניתן להוסיף מעט סוכר חום.
+ מערבבים בקערית עגבניות שרי קצוצות, שום, עירית, צנוברים, שמן זית ומלח.
+ מעבירים את הריזוטו לצלחות הגשה. מניחים מעל הריזוטו מהסלסה ומעטרים בעלי בזיליקום צעירים.

מדריך מסעדות טבעוניות

סדנאות בישול

ניחוחי, עסיסי, קרמי ואדמוני. ריזוטו עגבניות

ניחוחי, עסיסי, קרמי ואדמוני. ריזוטו עגבניות

 

Print Friendly

4 תגובות לפוסט

  1. מאת gmt:

    נראה ממש טוב … אולי אפשר איזה מתכון לתנור לעצלנים כמוני

  2. מאת יעל:

    היי,
    המתכון נשמע מצוין! רציתי לשאול האם אפשר להכין יום קודם?
    תודה:)

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט