מה אמרת שיש בפנים? תפוח אדמה?

מי אמר באונטי טבעוני ולא קיבל?

פברואר 4, 2013 מאת:

להיט שוקולדי נוסף צולח בקלילות את המעבר לטבעונות, הפעם עם מרכיב סודי שלא הייתם מנחשים מה הוא. דור פלד שוב משאיר אבק לחטיפים המעובדים

הבאונטי של בני ליפשיץ, הציפוי שלי. צילום: מיכל לויט

הבאונטי של בני ליפשיץ, הציפוי שלי. צילום: מיכל לויט

אני מתה על הסניקרס הפשוטים והמצוינים שדור לימד אותי להכין, עוד מהימים שלעסתי מהם כמויות בלתי נסבלות בימי המעורב ז"ל. אבל לא איש כמו דור המוכשר יסתפק בממתק אחד וילך הביתה, מבושם בניחוחות חמאת בוטנים. אני מצידי לא ממש אפשרתי לו, עם הדיבור הבלתי פוסק על הכמיהה שלי לבאונטי. כי תכלס, עם כל הכבוד לסניקרס טבעוני, הקינוח האולטימטיבי שלי בימי טרום-הטבעונות היה ממתק השוקולד-קוקוס הנימוח המפורסם. הייתי יוצאת ממסעדה אחרי ארוחה נהדרת נטולת קינוח, ניגשת לפיצוציה הסמוכה ומעמיסה על עצמי תמיד את אותו חטיף, חום מבחוץ, לבן ופירורי מבפנים, מתוק וטעים.

רצה הגורל ושוב היה זה ב"מעורב" כשהכמיהה לבאונטי טבעוני נענתה, הפעם בערב המשותף המיוחד שעשיתי שם יחד עם השף בני ליפשיץ. בני פיתח מתכון מופלא לבאונטי, בטכניקה שדומה להכנת רחת לאקום, שציפינו בשוקולד מריר מומס. זה יצא לא פחות ממופלא, אבל נשאר מבחינתי בגדר מאורע כמעט חד פעמי, ולו בגלל שהמתכון מעט מורכב ודורש חומרים מיוחדים כאלה של קונדיטורים. ואני, כמו שאני אומרת, מכינה "קינוחים של טבחים". לא מדוייקים מדי ותמיד פשוטים ומהירים להכנה. זה היה הרגע שבו דור נכנס לתמונה.

כשטעמתי בפעם הראשונה את הבאונטי הזה, בסדנת בישול שהעברתי ודור הגיע אליה כאורח, הוא לא סיפר למשתתפים מה הוא המרכיב הסודי ששימש אותו להכנת החטיף, שבזכותו הגיע למרקם הנימוח הקוקוסי המושלם. הם טעמו אותו וכמובן לא היו יכולים לדעת שבמילוי הלבן והמתוק מסתתר.. תפוח אדמה מבושל! לפני שאתם מעקמים את האף אני רק אומר לכם – זה באונטי מושלם, שטובי השפים לא הצליחו לזהות את המרכיב הסודי, שמעניק לו את המרקם הייחודי הנדרש. אין מה לומר, הברקה.

שניה לפני שאני עוברת למתכון, נדמה לי שזה הרגע לחשוף בפני דור את המטרה הבאה, הבאמת-באמת-הכי-הכי-בחיי-שזה-הכי-חשוב-לי-מכל-חטיפי-השוקולד – טוויסט טבעוני. כן, טוויסט יבש במרקם של עיתונים ישנים, שהתיישן והשתבח באיזו מכולת קטנה בפאתי המחסן האחורי המעופש, עד שפג תוקפו. בדיוק כזה, רק טבעוני. דור, תכין לי טוויסט!

עוד מתכונים טבעוניים מתוקים:
רולדת חמאת בוטנים וריבה
עוגת פרג נימוחה לפורים ולפסח
טראפלס שוקולד ושערות חלבה

באונטי טבעוני של דור פלד
את הבאונטי ניתן להכין בפורמות סיליקון כמו את הסניקרס – התהליך זהה – המסת שוקולד, מילוי הפורמות בשכבה דקה מכל הצדדים, הכנסת מלית וכיסוי בשוקולד. אפשרות נוספת היא לייצר אצבעות באונטי ללא תבנית – כמו שכתוב במתכון.

חומרים ל-20 יחידות

200 גרם שוקולד מריר
2 תפוחי אדמה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם פתיתי קוקוס יבשים
4 כפות (80 מ"ל) שמן קוקוס ארומטי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

+ קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לרבעים. מבשלים במים ללא מלח, עד לריכוך.
+ מחממים מחבת יבשה. מעבירים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת ומחממים תוך כדי מעיכה במזלג לפירה גס.
+ מעבירים את הפירה למסננת דקה ובעזרת מצקת או כף עץ מעבירים את הפירה דרך חורי המסננת לקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים. מקפידים לאסוף את הפירה שנשאר מצידה התחתון של המסננת.
+ מוסיפים לקרם תפוחי האדמה את הקוקוס ואבקת הסוכר ומערבבים היטב (בדרך זה ייראה כאילו הם מפרישים מים, זה מסתדר בהמשך).
+ בסיר קטן ממיסים 4 כפות שמן קוקוס ארומטי, עד שהוא נוזלי וצלול. מסירים מהאש.
+ מוסיפים את השמן ואת תמצית הוניל לתערובת הקוקוס ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות, להתייצבות.
+ מוציאים את תערובת הקוקוס מהמקרר. מרטיבים את כפות הידיים בשארית שמן הקוקוס המומס שבסיר ויוצרים "אצבעות" מהמלית. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים למקרר להתייצבות ל-5 דקות.
+ ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי).
+ מוציאים את אצבעות הקוקוס מהמקרר וטובלים אותן בשוקולד המומס, כך שיהיו מצופות מכל הצדדים. מוציאים מהשוקולד בעזרת מזלג או שני מזלגות, כך שיתרת השוקולד תזלוג חזרה לקערה. מניחים את האצבעות המצופות למגש עם נייר האפייה ומכניסים למקרר ל-30 דקות, עד שהשוקולד מתקרר ומתקשה. אוכלים.

סדנאות בישול טבעוניות

מתכונים לפסח

מה אמרת שיש בפנים? תפוח אדמה?

מה אמרת שיש בפנים? תפוח אדמה?

Print Friendly

31 תגובות לפוסט

  1. מאת יונית:

    😆 אהבתי את התיאור של הטוויסט.

  2. מאת moshe:

    אין לי הרבה ניסיון בבישולים וזה הנסיון הראשון שלי בהכנה של עוגיות שזה בכלל משהו חדש בשבילי, אני לא יודע למה לחלק זה לא יצא כמו שצריך אבל כבר בפעם הראשון יצא לי טעם מדהים, כולם אהבו את זה. השוקולד טעים, המילוי קוקוס אוורירי בפה ואין שום זכר לתפוח אדמה, כמו שאמרת אף אחד לא ינחש שיש שם תפוח אדמה.

    למזלי היה לי שמן קוקוס בבית אחרי שהתלהבתי ששמעתי שהוא מאוד בריא ויש לו יכולות "מרפאות", אבל לצערי גיליתי שזה לא בדיוק נכון כמו שאוהבים למכור לנו.
    http://nutritionfacts.org/video/does-coconut-oil-clog-arteries/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=does-coconut-oil-clog-arteries&utm_source=NutritionFacts.org&utm_campaign=44d4e03eee-RSS_VIDEO_DAILY&utm_medium=email

    • מאת אורי:

      היי משה, שמחה לשמוע על ההצלחה!
      לגבי שמן הקוקוס, יש לגבי מחקרים ודעות סותרות בקרב אנשי תזונה. חלק נשבעים בו שהוא הבריא ביותר, שיש בו שומן רווי שאינו מזיק (שרשרות קצרות, אני לא מבינה בזה), אחרים תומכים בו פחות. אישית אני סבורה שבכמויות שאני צורכת אותו זה בסדר גמור להשתמש בו מפעם לפעם. אבל כמובן, להחלטתו של כל אחד.

      • מאת moshe:

        שכחתי לציין שאני השתמשתי בתפוחי אדמה אדומים קטנים כי זה מה שהיה לי באותו הזמן. השתמשתי ב- 3 יחידות.

  3. מאת הילה:

    היי,
    נראה נהדר!
    במידה ואין לי שמן קוקוס,האם אוכל להחליף בשמן צמחי רגיל?

    תודה מראש 🙂

    • מאת אורי:

      היי הילה, לדעתי שמן קוקוס הכרחי כאן, מכיוון שיש לו תכונה של התגבשות בקור ושמן אחר יישאר נוזלי וטעמו יורגש מאד. לדעתי כדאי להצטייד בשמן קוקוס – זה לא הכי זול אבל לא משתמשים המון והוא יכול לשמש אותך בכל מיני מתכונים, דווקא בגלל שהוא שומן "חמאתי".

  4. מאת עומר:

    נשמע כמו – needhams, ממתק מסורתי ממיין, ארה"ב: http://www.killerbunniesinc.com/2010/11/vegan-mofo-iron-chef-challenge-mashed-potatoes/

    משובח 🙂

  5. מאת moshe:

    שאלה קטנה,
    האם זה לא רק אצלי שהבאונטי תמיד רטוב גם כשהוא במקרר או במקפיא? הסיבה היחידה שאולי אני יכול לדמיין זה בגלל תפוח האדמה.

  6. מאת יעל:

    מותר גם לבקש?
    אני הכי מתגעגעת לקינדר בואנו: השילוב הזה של קרם רך בפנים וציפוי פריך מבחוץ – אין לו מתחרים, אבל למרבה הצער גם אין לו חיקויים. אבל אולי יהיו..?
    האמת היא כמובן שאני כבר לא מחפשת משהו שיהיה דומה למקור, שבטח יהיה מזעזע לטעמי, אלא פשוט מתכון לציפוי הקריספי הזה ולאיזשהו קרם אגוזי בפנים. תודה! 😛

  7. מאת שרון:

    הי אורי
    איך לשמור את החטיף המוכן ? כמה זמן זה מחזיק ?
    במקפיא זה הולך? בגלל תפוא שבמתכון יש לי הרגשה שזה לא יהיה טעים במיוחד אחרי הפשרה
    תודה רבה

  8. מאת נועה:

    היי, אני כבר מחכה לנסות את זה!
    שתי שאלות:
    1. כמה כוסות (בערך) זה 100 גרם פתיתי קוקוס?
    2. אין לי מסננת דקה, האם חייבים את המסננת? מעיכה יסודית בעזרת מזלג גם יכולה לעבוד?

    • מאת אורי:

      היי נועה, 100 גרם הם בערך כוס ושליש/וחצי של פתיתים. לגבי המעיכה – המסננת קריטית לעניין המרקם, שיהיה חלק לגמרי ולא יסגיר את טעם תפוחי האדמה באיזה גוש לא צפוי. אם תצליחי למעוך כך בעזרת מזלג – אולי אפשר 😆

      • מאת נועה:

        היי,
        השתמשתי במגרדת פשוטה עם חורים קטנים (מהצד החלק שלה). יצא אחלה, תודה רבה על הרעיון!

  9. מאת יעל:

    האם אפשר במקום לבשל את תפוחי האדמה, לאפות אותם בתנור, כדי שייצאו יבשים?

  10. מאת רייצ'ל:

    היי אפשר להחליף את הקוקוס טחון בקמח קוקוס?
    🙂

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט