מתכונים טבעוניים. מוס שוקולד טבעוני עם תותים ותפוזים

שחיתות טבעונית: מוס שוקולד עונתי

ינואר 18, 2015 מאת:
המוס הוא רק תירוץ. פירות חורף עונתיים

המוס הוא רק תירוץ. פירות חורף עונתיים

חשק למוס הוא רק תירוץ – הזדמנות להתחבר לפירות הכי טעימים וחושניים של העונה, ולהתחיל לשחק. שתי גרסאות חורפיות ומפנקות למוס שוקולד אוורירי ולגמרי טבעוני

הכל התחיל משיחה עם לאון, השף של הפאב האירי "מולי בלומס" במתחם שרונה. בימים אלה לאון ואנוכי שוקדים יחד על בניית תפריט טבעוני רחב וכיפי, שייכנס בקרוב למקום במסגרת מהלך "מתקדמים לטבעונות". כשהגיעה סוגיית הקינוח איכשהו השיחה התגלגלה לדבר על מוס שוקולד. כן, מוס שוקולד! קרמי, אוורירי, עם נוכחות ומתיקות עדינה, כזה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו. ואני, למרות שתמיד אעדיף עוד מנה ראשונה על פני קינוח מתוק, נמלאתי כזה חשק שהייתי חייבת לפצח את העניין. עוד באותו היום התחלתי בניסיונות.

קל מאד לייצר קצפת, קרם או מוס טבעוניים ברגע שאתם מצוידים בקופסא של קרם קוקוס סמיך (שימו לב שאחוזי השומן יהיו לפחות  17% ורצוי יותר). כל מה שצריך לעשות זה לצנן אותה היטב (רצוי 24 שעות לפני ההכנה, בעמידה במקרר) ולהניח לשכבה הסמיכה והשומנית יותר להיפרד מהנוזלים, שישקעו לתחתית. מוציאים מהקופסא רק את הקרם הלבן (לפעמים הוא ממש מתקשה) ואותו אפשר להקציף ולהוסיף לו טעמים והפתעות כרצונכם. אני החלטתי לחבר אותו הפעם עם שניים מהפירות העונתיים הכי כיפיים ומעוררי חשק שיש, שהחיבור בינם לבין שוקולד פשוט מתבקש.

מהפירות החושניים ביותר של העונה. תותים לקראת ליטוש בסוכר

מהפירות החושניים ביותר של העונה. תותים לקראת ליטוש בסוכר

מתכונים טבעוניים. תפוז ושוקולד - שילוב מנצח

שוקולד תפוז. או שאוהבים או שמאוהבים

 

מוס שוקולד טבעוני – מתכון בסיסי
בינינו, לא צריך יותר מזה. רק הקפידו להשתמש בשוקולד ובקקאו איכותיים.

חומרים ל-4 מנות

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) מקוררת היטב במקרר
50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות אבקת סוכר

ואפשר גם בתור מרק שוקולד חם. מבחן האיפוק

ואפשר גם בתור מרק שוקולד חם. מבחן האיפוק

+ מניחים בסיר קטן את קוביות השוקולד, הקקאו ואבקת הסוכר.
+ פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו) ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק.
+ את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד.
+ מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.

מקרר היטב כדי להפריד את הקרם מהנוזלים. בסיס למוס אגדי

מקרר היטב כדי להפריד את הקרם מהנוזלים. בסיס למוס אגדי

+ ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך) רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
+ מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.

וכך מתקבלת קצפת אמיתית, עשירה ואוורירית

וכך מתקבלת קצפת אמיתית, עשירה ואוורירית

+ מחלקים לכלי הגשה אישיים ומאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה.
+ אם מגישים בקעריות ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות מומלץ להשתמש בשקית זילוף. המוס נשמר היטב במקרר במשך 3-4 ימים.

עוד מתכוני קינוחים טבעוניים ממש כאן

מוס שוקולד ותותים
העיקרון דומה, אלא שבמקום אבקת סוכר משתמשים בסירופ תותים ואת התותים עצמם מניחים מעל המוס ואפשר גם בתחתית.

חומרים ל-4 מנות

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) מקוררת היטב במקרר
50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית

לתותים:
6-8 תותים בשלים פרוסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
1-2 כפות סוכר חום בהיר

+ מלטשים את התותים: מניחים בקערה את פרוסות התותים והסוכר. בידיים נקיות עוטפים את התותים בסוכר ומלטשים – משפשפים בעדינות את התותים בסוכר במשך כמה דקות. מניחים בקערה להגיר נוזלים במשך לפחות 15 דקות.

וכך נראים התותים המלוטשים

וכך נראים התותים המלוטשים

ככל שתחכו יותר, תקבלו יותר. סירופ תותים טבעי

ככל שתחכו יותר, תקבלו יותר. סירופ תותים טבעי

+ מסננים את נוזלי הסירופ הסמיך שניגרו מהתותים לסיר קטן ואת התותים שומרים בצד.
+ מוסיפים לסיר עם סירופ התותים את קוביות השוקולד והקקאו.
+ פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו) ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק.
+ את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד.
+ מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
+ ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך) רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
+ מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
+ מניחים בתחתית כלי ההגשה כמה תותים, יוצקים עליהם את המוס ולבסוף מעטרים בתותים נוספים. מאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה.
+ אם מגישים בקעריות ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות מומלץ להשתמש בשקית זילוף.

שדות מוס תותים לנצח

שדות מוס תותים לנצח

מוס שוקולד ותפוזים
מתכון חובה לאוהבי השילוב החורפי המנצח. על הליקר אפשר לוותר.

חומרים ל-4 מנות

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) מקוררת היטב במקרר
50 גרם שוקולד מריר איכותי לפחות 60% מוצקי קקאו
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
2 כפות אבקת סוכר
קליפה של תפוז אחד מגורדת דק (החלק הכתום בלבד)
2 כפות ליקר תפוזים איכותי, ברנדי או קוניאק (לא חובה)

לעיטור:
קליפת תפוז מגורדת
פלחי תפוז מפולטים (ללא הקליפה הלבנה)

+ מניחים בסיר קטן את קוביות השוקולד, הקקאו, אבקת הסוכר, קליפת התפוז והליקר.
+ פותחים בזהירות את פחית הקרם (כדי שהמוצקים והנוזלים לא יתערבבו) ומחלצים מתוכה לקערה רק את החלק הלבן המוצק.
+ את הנוזל השקוף שנותר בתחתית הפחית יוצקים לסיר עם השוקולד.
+ מאחסנים במקרר את הקערה עם הקרם הסמיך עד להקצפה.
+ ממיסים את השוקולד עם יתר המרכיבים שבסיר מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד (שימו לב שלא ייחרך) רק עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת חלקה. יוצקים לקערית ומכניסים למקרר לצינון למשך כ-10 דקות.
+ מוציאים את השוקולד והקרם מהמקרר. יוצקים את השוקולד לקערה עם הקרם המוצק ומקציפים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קרם יציב למדי.
+ מחלקים לכלי הגשה אישיים ומעטרים בקליפת תפוז או בפלחי תפוז טריים מפולטים. מאחסנים במקרר לפחות 10 דקות נוספות, רצוי שעה.
+ אם מגישים בקעריות ניתן לחלק את המוס בעזרת כף, אך אם רוצים להגיש בכוסות שקופות מומלץ להשתמש בשקית זילוף.

סדנאות בישול טבעוניות – ההרשמה בעיצומה

שיא עונת התפוזים. שוקולד זה תמיד בעונה

שיא עונת התפוזים. שוקולד זה תמיד בעונה

Print Friendly

27 תגובות לפוסט

  1. מאת אני:

    אני ממש מסתבכת עם קרם קוקוס. גם אחרי יומיים בפינה הכי קרה של המקרר החלק המוצק והחלק הנוזלי לא נפרדים טוב. יש טיפים? אולי כדאי לשים במקפיא?

    • מאת אורי:

      יכולה להגיד לי באיזה קרם קוקוס את משתמשת? יכול להיות שזה בקרטון ולא בשימורים? בדקת כמה אחוזי שומן?

    • מאת דליה:

      שמים במקרר הפוך את הפחית… ואז כשפותחים הנוזלים למעלה – שופכים לקערה ואפשר להוציא מהתחתית את הקרם קוקוס. יצא לי פעם אחת בלבד להשתמש עם קרם קוקוס ולמזלי אותה פעם היתה בדיוק לאחר שקראתי את הטיפ (צר לי שאני לא זוכרת איפה קראתי אותו) ובאותה הפעם אכן זה עבד. 😉

    • מאת הילית:

      שלום אוריאשמח להמלצה איזה קרם קוקוס את משתמשת? של איזו חברה איזה סוג?
      המון תודה

      • מאת אורי:

        היי הילית, ניסיתי כבר כמה סוגים שעבדו מצוין – טייסט אוף אסיה הכחול, ויליגר ושל חברת תומר. מה שחשוב זה אחוזי השומן. לצערי זה לא היה כל כך נוח לעבוד עם הקרם שבקרטון.

  2. מאת אלה:

    היי אורי,

    הכל הלך חלק עד לקטע של הקרם היציב…הקרם והשוקולד היו בטמפרטורה הנכונה (אחרי מקרר, קרים מאד) אבל לא הצלחתי להגיע לטקסטורה של מוס. כמה זמן את מקציפה כדי להגיע לכך?

    תודה רבה!

    • מאת אורי:

      היי, אני מקציפה כמה דקות במהירות גבוהה. אבל גם אם זה לא מקציף חזק זה אמור להתייצב במקרר אם הקרם עם אחוזי שומן גבוהים.

  3. מאת שי:

    האם חייבים מיקסר ידני?
    יש סיבה שזה לא יעבוד במיקסר רגיל?

  4. מאת נועה:

    נכשלתי כישלון חרוץ. עשיתי הכל בדיוק לפי המתכון, אבל התערובת פשוט סירבה להקציף. גם אחרי לילה במקרר היא נותרה נוזלית ודומה יותר לגנאש מאשר לקצפת. השתמשתי בקרם קוקוס איכותי, 20% שומן ללא חומר משמר. מה יכול היה להשתבש? ): זה מתכון מעולה לסח וממש רציתי שהוא יעבוד ):

    • מאת אורי:

      היי, ממש באסה.. זה הסוג מהקרטון במקרה? כי הוא לדעתי מקציף פחות וגם קשה יותר להפריד את השומן מהנוזלים. אין סיבה שזה לא יעבוד.. וגם אם הקצף נופל קצת, במקרר הוא ממש אמור להתמצק.

      • מאת נועה:

        זה באמת הקרם בקרטון, אבל הוא נפרד יפה. יש לי חשד. החשד שלי הוא שיחס המוצק:נוזל לא היה נכון. ראיתי צילומים של תהליך הכנת קרם הקוקוס ושמתי לב שבפחיות שראיתי בצילומים היה מעט נוזל ויחסית הרבה מוצק אחרי ההפרדה. יכול להיות שהחלק המוצק של קרם הקוקוס הזה הוא בסדר גמור להקצפה, אבל שאחרי ההפרדה נשאר יותר מדי נוזל שערבבתי לתוך השוקולד המומס עם הקקאו. מה את אומרת? יכול להיות שזה העניין?

        • מאת ארז:

          קרה לי גם. ניסיתי להוסיף מיכל של שמנת צמחית להקצפה, וזה עדיין לא נהיה יציב תוך כדי, אבל אחרי כמה שעות במקרר זה דווקא התייצב.

  5. מאת גלי:

    הכנתי בפעם הראשונה ויצא מעולה…מאז כל הפעמים האחרות הקרם קוקוס לא נפרד מהנוזלים וכשאני מכינה את זה ככה אז כשהמוס כבר מוכן ואני שמה אותו במקרר,פתאום הנוזלים מחליטים להיפרד מהמוצק.
    מה לעשות??

    • מאת אורי:

      באמת מוזר – זה עניין של קרם הקוקוס.. האם השתמשת באותו סוג? אולי לא קררת מספיק זמן? ברגע שהפחית קרה מאד זה לא אמור להתרחש. תבדקי גם את אחוזי השומן – 17 אחוז ומעלה.

  6. מאת שני:

    היי! אפשר להכין ולהקפיא? תודה

  7. מאת יערה:

    יעבוד גם עם שוקולד לבן טבעוני?

  8. מאת יעל:

    היי, אני עכשיו בעיצומו של המתכון, אבל הקרם קוקוס נשאר נוזל ואין שם חלק מוצק בכלל, מה לעשות??

    • מאת אורי:

      היי, סימן שהוא לא קר מספיק. תכניסי את הפחיות למקפיא עד שיתמצק. אם הוא לא מוצק אז אי אפשר להקציף. את בטוחה שזה קרם ולא נוזל? מעל 17 אחוז שומן

      • מאת יעל:

        היי שוב (: , שמתי אותו במקפיא והוא נהיה מוצק ועכשיו אני בשלב ההקצפה והוא לא מקציף. יש אפשרות לעשות משהו? אולי לשים קצפת צמחית?

        • מאת אורי:

          אני לא משתמשת בקצפת צמחית, אני מניחה שאפשר אבל זה יהיה יותר קצפת ופחות מוס. חכי קצת שיתרכך ותצליחי להקציף. אין סיבה שלא..

  9. מאת הילה:

    הכנתי בערב החג ויצא מטורף!! לפני שעבר למקרר היה די נוזלי (הכפלתי כמויות אל השתמשתי בפיחית אחת בלבד), אבל אחרי הקירור התמצק ויצא מעדן!! פיזרתי מעט קקאו ניבס מעל והגשתי בכוסות אישיות. כולם ביקשו את המתכון והתקשו להאמין שהקינוח טבעוני! שיחקת אותה ועשית לנו שירות מעולה!! 🍫

  10. מאת נעמי:

    היי,
    חושבת שאני יכולה להכין היום את הקרם שוקולד ומחר לשלב ולהציף? פשוט להשאיר את שניהם במקרר ללילה?

השאר תגובה

בית ספר לבישול טבעוני הראשון בישראל
אתגר 22+
אורי שביט בהרצאה TEDX

מתכוני וידאו

קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש קציצות עדשים, בורגול ולימון כבוש


זכויות יוצרים © 2016 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט